2020. október 06.

Sokoldalú szigetelés – egy termék minden területre

Sokoldalú szigetelés – egy termék minden területre

A földdel érintkező építményszigetelés funkcionalitása és tartóssága nem kizárólag a megfelelő szigetelőtermékek kiválasztásán múlik, hanem a szabályoknak megfelelő tervezésen és a szigetelési munkálatok kivitelezésén is. Németországban az új építmények földdel érintkező építményszigetelésének területén 2017 nyara hozott fordulópontot, hiszen a DIN 18533 szabvány azóta áll a tervezők és a felhasználók rendelkezésére.

A DIN 18533 szabvány bevezetésével a Remmers már több éve bizonyított szigetelőrendszere is bekerült a szabványba. Így a műanyaggal modifikált bitumenes vastagbevonatok, például a Remmers PBD 2K és Bit K2 bevonatai is alkalmazhatók földdel érintkező építményszigetelésként. Emellett a repedésáthidaló, ásványi alapú tömítőiszapok (MDS) alkalmazási területeit is jelentősen kibővítette a szabvány. A Remmers MB 2K megfelel a repedésáthidaló MDS-ek (vízszigetelő habarcsok) vizsgálati alapelveinek, így már földdel érintkező beton építőelemekhez is alkalmazható talajnedvesség, illetve negatív/pozitív víznyomás elleni szigetelésként.

Sokoldalú szigetelés – egy termék minden területre Sokoldalú szigetelés – egy termék minden területre

A Remmers többfunkciós szerkezeti vízszigetelésének következő generációja az új MB 2K, mely rendelkezik a repedésáthidaló vízszigetelő habarcsok és a műanyaggal modifikált bitumenes vastagbevonatok előnyeivel. Az MB 2K rendszer alkalmazásával – egyszerű felépítésének köszönhetően – anyag és idő takarítható meg. Legyen szó akár iszapoló, akár glettelő eljárásról, az MB 2K új változata könnyű alakíthatóságának köszönhetően egyszerűen és egyenletesen, sima felületet képezve hordható fel a szigetelendő felületre. Az MB 2K specialitása abban rejlik, hogy ásványi és bitumenalapú felületre egyaránt jól tapad, és a repedésáthidaláshoz vagy a megfelelő vízszigeteléshez is csak 3 mm-es rétegvastagsággal kell számolni. Az újszerű kötési mechanizmusának köszönhetően az anyag rendkívül gyorsan térhálósodik, 4 óra múlva burkolható, normál éghajlaton pedig a munkagödör visszatöltése már 9 óra elteltével elvégezhető, illetve 18 óra elteltével teljes keresztmetszetében átszárad.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo