2012. április 16.

Társrendezvények, betétkiállítások a Construmán

Társrendezvények, betétkiállítások a Construmán

Ebben az évben az „otthonbelsőtől a külvárosig” fogja át az építészet, az építkezés témaköreit a három egy időben zajló kiállítás. A Construma Nemzetközi Építőipari kiállítás, az OtthonDesign Otthonteremtési szakvásár, valamint az Urb:Icon Nemzetközi városfejlesztési kiállítás és projektvásár több tízezer látogatóra számít.

A Hungexpo „A” pavilonjába három betétkiállítás került. A Frontal, az Inter-Isola, valamint a Dach-Tech. Tartalmában ez a nyílászárók, az árnyékolástechnika és üvegipar,a szigetelések és bádogosipar, valamint a tetőfedés területeit foglalja magában. A „D”-ben az Eneo, a 2 évvel ezelőtt elindított betétkiállítás,– a megújuló energia, a zöld energia, az ahhoz kapcsolódó megoldások, eszközök. kaptak helyet. Most először a kertépítészet is megjelenik a vásáron, az „F” pavilonban. A Makeosz Kertépítő Show-ján dísznövények széles választékából válogathatnak és vásárolhatnak a kertépítők, s kerttervezési, dísznövény ápolási szaktanácsadással is várják a szakemberek az érdeklődőket. A kertészkedés kedvelőinek így – az idén először – meggyőző eszköz- és anyagkínálat áll rendelkezésre.

 

A korábbi partnerekhez csatlakozva most először szervez konferenciát az ÉVOSZ a „fenntartható építés” témakörében. A kreditpontos konferenciák mellett gyakorlati bemutatók, workshopok várják az üzletembereket. Látványos bemutatókból sem lesz hiány, ezek között is nagy érdeklődésre tarthat számot az Euroskills válogatóversenye. Különösen sok érdekes bemutatót tartanak majd a Frontál kiállítói, amelyeken a nyílászárók választékát sokszor a beszerelési technológiák alkalmazásával együtt lehet megtekinteni.

 

OtthonDesign

A „G” pavilonban új típusú lakberendezési kiállítás, az OtthonDesign várja a közönséget: A lakásbelső kialakításának összes témaköre, a design legújabb trendjeivel a fürdőszobától a világítástechnikáig, minden helyet kap a mintegy 5000 négyzetméternyi kiállítótérben. Ide csatlakozik majd a Decorstone, bel- és kültéri kő-kínálatával.

 

Urb:Icon

A „B” pavilonban a Hungexpo és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont új kiállítást indít útjára Urb:Icon elnevezéssel.

A kiállítással olyan fórum jön létre, ahol az önkormányzatok fejlesztési elképzelései és az ehhez szükséges partnerek egymásra találhatnak: legyen szó befektetőről, tervezőirodáról vagy kivitelezőről. Éppen ezért is a térség egyik legjelentősebb építőipari vására mellett kapott helyet ez az új rendezvény. A Construma, és annak az építőiparban használatos alternatív energiákat hasznosító termékeket, szolgáltatásokat bemutató Eneo betétkiállítás hasznos információs környezetet biztosít az Urb:Iconnak.

A településfejlesztés megkerülhetetlen feladat az önkormányzatok részére, s ezzel megrendeléseket jelenthet az építőipari, ingatlankezelő vállalkozásoknak. A tematika a településfejlesztés területének minden szegmensére kiterjed: az infrastruktúra-fejlesztéstől a parkfenntartáson át, a közterületek eszközeinek cseréjéig a kiállításon sokféle projekt vonul majd fel.

 

A nagyközönség számára kedvezményes utazási lehetőségeket biztosítanak a szervezők, így a MÁV-Start és a Volánbusz járatokon is 50%-os menettérti kedvezmény jár a belépőjegyet vásárló látogatóknak. Szakmai napok: április 18-19, közönség napok: április 20-22. (9,00-18,00 óráig, vasárnap 17.00 óráig) Bővebb információ, kedvezményes on-line jegyvásárlás: www.otthon-design.hu; www.construma.hu, www.urbicon.hu

(Forrás: Hungexpo-sajtóközlemény)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog