2012. július 29.

Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás – országos szakmai konferenciasorozat

Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás – országos szakmai konferenciasorozat

Helyszínek: Szombathely – Budapest – Debrecen – Pécs. Továbbképzési pontok: MÉK: 2 pont (2012/232), MMK:  2 pont (01/2012/0123). A konferencia előadásai konkrét példákon keresztül mutatják be a történelmi városközpontok, főterek, tetők és homlokzatok egységes rehabilitációjának példáit, a beruházások tanulságait.

A konferencia foglalkozik a műemléki és műemlék jellegű épületek rekonstrukciójának átalakulóban lévő felfogásával, és a történelmi környezetbe tervezés, illeszkedés kérdéseivel.

Acél Gábor, építész, a MUT elnöke a városközpontok különleges fejlesztési szempontjairól tart előadást, míg Sarkadi Márton, építészmérnök, a KÖH Koordinációs és Felügyeleti Főosztályvezető helyettese azt boncolgatja, hogy az új anyagok és megoldások hogyan szolgálják a műemlékvédelmet, Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke pedig a városképi karakterről, a városkép alakulásáról, védelméről és felújításáról tart előadást.

A helyszíneken egymást váltó vendégelőadók egy helyi, vagy a közreműködésükkel megújuló jellemző történelmi épület helyzetét, annak rehabilitációját ismertetik.

Szombathely: Zágorhidi Czigány Balázs PhD., történész, a Vas Megyei kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodájának irodavezetője a vasvári domonkos kolostor 1999-2010. közötti felújítását és a hozzá kapcsolódó városközpont rehabilitációs munkálatait mutatja be.

Budapest: Potzner Ferenc, építész a Várbazár felújításáról tart előadást.

Debrecen: Gellér Ferenc, építész a Debreceni Megyeháza rekonstrukcióját mutatja be.

Pécs: Dévényi Sándor, építész a Zsolnay Negyed rehabilitációjáról tart előadást.

További információ és részletes program >>

Jelentkezés a konferenciákra >>

 


Kapcsolódó cikkek:

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás