2014. május 20.

Üzletek és irodák belsőépítészeti tervezése

Üzletek és irodák belsőépítészeti tervezése

Kereskedelmi üzletek és irodák berendezését laikusként megtervezni nem is olyan könnyű, ám annál fontosabb: ha belegondolunk, vevőink, ügyfeleink, üzletfeleink az első benyomásukat cégünkről az irodába vagy az üzlethelyiségbe belépve szerzik meg. Ez pedig kihatással lehet a későbbi együttműködésünkre, üzleti kapcsolatunkra. Hogyan is lássunk hát neki, ha új irodát vagy üzlethelyiséget nyitunk?

 

Jobb, ha szakemberre bízzuk!

Mindenekelőtt nagyon fontos az iroda, üzlethelyiség földrajzi elhelyezkedése, a jó megközelíthetőség. Ha a kiválasztáson már túl vagyunk, akkor eljött az ideje az iroda kialakításának. A legjobb, ha ilyenkor belsőépítészre vagy lakberendezőre bízzuk a dolgot, hiszen ők már annyi tapasztalattal rendelkeznek, hogy a funkcióhoz legmegfelelőbb berendezést és átalakítást fogják megtalálni. Ha megbeszéljük velük, hogy milyen funkcióknak kell a leendő üzlethelyiségnek megfelelni, ők megtervezik azt, hogy a lehető legjobban kiszolgálják az üzletfeleinket. Lehet az nagyobb építéssel járó átalakítás vagy csupán az üzlet berendezése. Sokszor kiterjedt szakembergárdával dolgoznak, így a kialakítás teljes skáláját rájuk bízhatjuk. A rájuk fordított kiadások biztosan megtérülnek, hiszen egy jól megtervezett üzlethelyiséget, irodát szívesen keresnek fel újra és újra a vevőink, partnereink.

Nem mellékes a cégdekoráció sem!

Azon is célszerű elgondolkodnunk, hogy milyen cégdekorációt fogunk alkalmazni, mivel vonzhatjuk be leginkább az ügyfeleket. A cégdekoráció egyik leglátványosabb és nem utolsósorban legolcsóbb eleme a plasztikus felirat, melyet kültéren és beltéren egyaránt elhelyezhetünk. Leggyakrabban polisztirol habból készülnek, habbetűknek is nevezik őket, és igazán tartós és látványos hatást akkor érhetünk el, ha a habbetűket fém előlappal kombináljuk. Felhelyezésük és rögzítésük nagyon gondos előkészítést, műszaki tervezést igényel, melyet szintén rábízhatunk a belsőépítészre, aki már a tervezésben és a felirat felhelyezésében is nagy segítségünkre lehet.

Mivel a plasztikus feliratokkal kiváló térhatást érhetünk el, ezért nagyon látványosak és egyedi megjelenést adnak a helyiségnek vagy az egész épületnek. Rögzítésük ragasztóval történik, rendkívül precíz munkát igényel, mindenképpen bízzuk szakemberre. Különleges hatást érhetünk el, ha távtartóval a faltól picit távolabb helyezzük el a betűket, és mögéjük világítást szerelünk. A különböző digitális nyomdatechnikával pedig akár teljes épületfelületeket tudunk dekorálni kedvező áron.

A legfontosabb a harmónia

Ahhoz, hogy kedvező összképet kapjunk irodánkról, a helyiségek berendezésének és falainak, a dekorációnak harmonizálni kell egymással. A bútorok tekintetében választhatunk egyedileg, méretre gyártott bútorokat, kiegészítőket, de ma már a piacon nagyon sokféle egymással harmonizáló bútorcsalád kapható, amelyeket kifejezetten irodák, üzlethelyiségek berendezéséhez terveztek. Ha szakemberrel dolgoztatunk, akkor ő előzetesen látványtervet készít a leendő berendezésről, amelyet tetszés szerint módosíthatunk, ha nem találkozik az elképzelésünkkel. Így gyakorlatilag „papíron" láthatjuk előre, hogyan fog kinézni a berendezett helyiség, nem pedig a tényleges bebútorozás után, az összképet látva kell csalódnunk, ha mégsem felel meg a magunkban felállított képnek.

A berendezés során mindvégig szem előtt kell tartanunk, hogy egyszerre kell megfelelnünk a funkcionalitásnak és az esztétikai igényeknek, és az is nagyon fontos, hogy a kialakított terek és design üzleti céljaink megvalósításában is segítségünkre legyen.

(X)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog