2013. szeptember 09.

Vakolt homlokzat szerelt rendszerből, fújható szigeteléssel

Vakolt homlokzat szerelt rendszerből, fújható szigeteléssel

A kőzet-, fa- és üveggyapot termékekkel a magyar piacon jelen lévő Knauf Insulation Kft. a régi Heraklith katalógusokból már jól ismert vakolt megjelenésű szerelt homlokzati rendszert egy nemrég megjelent speciális anyagnak – a fújható üveggyapot hőszigetelésnek – köszönhetően fejlesztette tovább.

A cég a közelmúltban vett részt egy referenciaépület e speciális technológiával: Heraklith fagyapottal és Supafil üveggyapottal készült homlokzati hőszigetelő rendszerének kivitelezésében.

A Supafil, Heraklith és LB Knauf termékek alkalmazásával készülő vakolt megjelenésű homlokzat hőszigetelő magja a Supafil Cavity üveggyapot termék, amely kiváló hővezetési tényezőjével (λ=0,034W/mK) kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, nem éghető (A1) besorolású, és nem tartalmaz kötőanyagot. A Supafil terméket a vázszerkezetre szerelt Heraklith C táblák mögé lehet befújni. A kombinált rendszer előnye, hogy a pontszerűen, konzolokkal rögzített váz és a Heraklith táblák távolsága, vagyis a hőszigetelés vastagsága tetszőlegesen beállítható.

Vakolt homlokzat szerelt rendszerből, fújható szigeteléssel

A Supafil gyapotdarabok hidrofobizáltak, a néhány cm hosszú szálak kis vattapamacsként tapadnak egymáshoz

 

A referenciaépület 15 cm hőszigeteléssel készült, amelynek hővezetési ellenállásához az építőlemezként alkalmazott Heraklith lap hőszigetelése is hozzáadódik. A Heraklith táblák rögzítése az alkalmazástechnikai előírás szerint készült. Homlokzati vakolt alkalmazás esetén 50×100-as táblák használata javasolt.

Vakolt homlokzat szerelt rendszerből, fújható szigeteléssel

A vázszerkezetes kivitelre szerelt Heraklith rendszer évtizedek óta kiforrott megoldás


A Heraklith és Supafil termékek párosítása épületfizikai szempontból jól megválasztott vakolati rendszerrel igen kedvező társítás. A Supafil és a Heraklith lapok páradiffúziós ellenállása alacsony, amihez természetesen vakolatban is „lélegző” anyag dukál.

Az LB-Knauf Heraklith lapokhoz ajánlott vakolatrendszere: Renti javítóhabarcsba ágyazott üvegszövet háló, Prémium alapvakolat, majd pedig szilikon bázisú színvakolat a fenti szempontnak kiválóan megfelel.

(A szerelés és vakolás technológiáját következő cikkünkben mutatjuk be.)


Vakolt homlokzat szerelt rendszerből, fújható szigeteléssel
Az üreges szerkezetekhez kifejlesztett Supafil Cavity a gépesített technológiával hőhídmentesen, hulladékmentesen, rövid idő alatt befújható

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog