2014. augusztus 19.

Világszerte hiánycikknek számító AutoCad kiegészítőket fejlesztett egy magyar vállalkozás

Világszerte hiánycikknek számító AutoCad kiegészítőket fejlesztett egy magyar vállalkozás

 

 

 

 

 

 

A piacvezető tervezőszoftvereket gyártó AutoDesk több termékéhez is egy magyar cég fejlesztése nyújtja a rég várt megoldást. A HungaroCAD Kft. 29,7 millió forint európai uniós támogatás segítségével több kiegészítőt is gyártott, melyek nemzetközi érdeklődésre is számot tarthatnak.

A nemzetközi szinten évek óta piacvezető AutoDesk® jól ismert mérnöki szoftverei sokszor nehezen alkalmazhatók egyedi igényekre, a teljes testre szabásukat néhány hiányosság akadályozta. Egy 20 éve a vállalattal partnerségben dolgozó magyar cég – néhány fejlesztésével – orvosolni tudta a problémákat. A HungaroCad Kft. 1991 óta foglalkozik több iparágban használatos mérnöki rendszerek tervezésével és fejlesztésével, és már évek óta az AutoDesk® Silver fokozatú partnere.

A „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” elnevezésű Új Széchenyi Terv pályázaton 29,7 millió forintot nyertek, aminek segítségével szerteágazó fejlesztéseket hajtottak végre, és többek között a legnépszerűbb AutoDesk® szoftver, az AutoCAD™ egy régi hiányosságát is sikerült orvosolniuk. A 66 milliós összköltségű projekt keretein belül jött létre a CADtext nevű kiegészítő, amely az AutoCAD™ Civil 3D programba illeszkedve teszi immár lehetővé fóliasorrend alapú objektum megjelenítését, keresztező közművek ábrázolását, felülettáblázat exportálást, valamint tetszőleges adatok hozzárendelését rajzi objektumokhoz. A funkcionalitás nyelvtől független és korszerűen licenszelt, ezért nemzetközi elterjedésre is számíthat.

A cég a hazai piac szereplőire is gondolt. A magyar mérnökök az AutoDesk® Revit szoftvere alá beépülő HungaroVit alkalmazást találhatják hasznosnak, ugyanis az immár a hazánkban előírt energiatanúsítvány készítőt, zsaluzat mennyiség számítót és nyílászáró szerkesztőt is tartalmaz.

A források révén lehetővé vált továbbá az is, hogy a cég eddig csak offline elérhető komplex város- és vagyongazdálkodási feladatok ellátására képes szoftvercsomagja Városrendező és FMGuide néven mostantól online is elérhető lesz, rengeteg egyszerűsítéssel és automatizálással segítve a felhasználókat mindennapi teendőik ellátásban, amely így az ügyfelek hardver és szoftverköltségeit is jelentősen csökkenti.

Az eredményeknek és a szoftver-hozzájárulásoknak köszönhetően a HungaroCad augusztustól az AutoDesk® Gold fokozatú partnerévé vált, amelyre eddig csak egyetlen másik hazai piaci szereplő volt képes.

 

További információ kérhető:
Sabathiel Balázs, műszaki igazgató
+36-1-326-8209
sabathiel.balazs@hungarocad.hu

 

(X)

Világszerte hiánycikknek számító AutoCad kiegészítőket fejlesztett egy magyar vállalkozás

 

hírlevél-feliratkozás

épjog