2009. október 14.

Hő- és napvédő építészeti síküvegek

Hő- és napvédő építészeti síküvegek

Az AGC már lágybevonatos építészeti üvegeket is kínál, melyek a felületükön lévő láthatatlan nemesfémbevonat ötvözetnek köszönhetően a kitűnő hő- és napvédelem mellett különösen ellenállóak is.

Feldolgozók által is edzhető üvegek széles választékát kínálja az AGC Flat Glass Europe. A multifunkciós (hő- és napvédő) üvegek helyben történő edzése lehetővé tette a megmunkálási folyamatok decentralizálását. Az AGC ezzel olyan termékekkel látja el az üvegfeldolgozókat, melyek segítségével azok minőségi szolgáltatást nyújthatnak partnereik számára: lehetőséget adva a gyors problémakezelésre, kis tételek szállítására, illetve pár darabos cserék lebonyolítására.

Az AGC lágybevonatos (magnetronos) termékeinek fő jellemzője a kiváló hő- és napvédelem. A technikai fejlesztések eredményeként olyan ellenálló lágybevonatok gyárthatók, melyek edzhetők, hajlíthatók, szitázhatók.

Egy épületnél az építészeti üveg kiválasztásakor az esztétikai megjelenésen túl egyre fontosabb szerepet kap a környezetvédelem és az energiaszükséglet csökkentése. Az építőanyagokra általánosan igaz, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az olyan termékek alkalmazására, melyek képesek csökkenteni télen a fűtésre, nyáron a klímahasználatra fordított energiákat. Az üveggel szemben támasztott további elvárás a minél nagyobb fényáteresztés, ami kevesebb mesterséges fény használatát igényli.

Hő- és napvédő építészeti síküvegek

„T” jelű edzhető üvegeivel az AGC olyan megoldást kínál, mellyel kielégíthetők az üvegfeldolgozók igényei, a környezetvédelemhez kapcsolódó szabályozások, illetve korunk építészeti elképzelései. Ez az üveg felületére helyezett különleges, láthatatlan nemesfémbevonat ötvözettel érhető el, mely télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron pedig hővédő pajzsként szűri meg a kültérből beáramló napenergiát.

Hő- és napvédő építészeti síküvegek

 

Edzhető lágybevonatos termékcsalád

• Planibel Energy NT

Ez a neutrális üvegtípus tökéletes összhangot teremt a napvédelem és a hőszigetelés között; télen-nyáron kellemes komfortérzetet nyújt, és kitűnő párja nem edzhető megfelelőjének (Energy N).

• Stopray T

A jelenleg háromféle színben készülő Stopray T bevonatokkal ellátott üvegeket a magas energiaelnyelés miatt – a hőtörés veszélyét elkerülendő – mindenképpen edzeni kell. Az edzhető, zöld (Lime), szürke (Titanium), illetve kék (Indigo) Stopray bevonatok határtalan lehetőséget kínálnak az építészeti megoldásokra. Az üvegek bármilyen éghajlati viszonyok mellett használhatók, alacsony fényvisszaverő képességüknek köszönhetően megfelelnek a modern esztétikai elvárásoknak.

• Stopray Vision 50T és Vision 60T

A clear float alapüvegre felvitt edzhető Stopray bevonat előnyök egész sorát nyújtja: az üveg kitűnő technikai paraméterekkel, magas fényáteresztő képességgel, illetve remek hőtechnikai értékekkel rendelkezik. Neutrális megjelenése miatt az építészek különösen kedvelik.

hírlevél-feliratkozás

épjog