2010. március 12.

Elektromos kábelkötegeket védõ és árnyékoló csõrendszer

Elektromos kábelkötegeket védõ és árnyékoló csõrendszer

Minden áram alá helyezett, illetve mûködtetett elektromos készülék elektromágneses rezonanciát kelt, ami nemcsak az elektromos adatforgalmat zavarja, de élettanilag is káros. Az elektroszmog csökkentésére hatékony megoldást nyújt az Aluplast többrétegû mûanyag csõrendszer.

Az elektromos és elektronikus eszközök nagymértékben megkönnyítik az életünket, ugyanakkor állandó szennyezéssel terhelik környezetünket, amit elektroszmognak nevezünk. Az elektromos interferencia nemcsak élettanilag káros, de befolyásolhatja az érzékeny mûszerek, eszközök mûködését is.

A szennyezések, zavarok adódhatnak alacsony frekvenciás mezõk, terek sugárzásaiból (házakba szerelt vezetékek és a rájuk csatlakoztatott eszközök kisugárzása), illetve nagyfrekvenciás sugárzásból (adatátviteli berendezések, rádió, illetve televízió hullámainak közvetítésekor jelentkezõ sugárzás). Az elektromos eszközök negatív élettani hatása ma már nem vitatható – ezért fontos, hogy az egész napos elektroszmog-terhelés után szervezetünk szmogmentes környezetben pihenje ki magát.

Az EMV (Elektromagnetische Verträglichkeit) elektromágneses rezonanciát jelent, ami az elektromos mezõ, illetve sugárzás befolyásoló képességének fokát jelöli. Ez a rezonancia akkor keletkezik, amikor egy készüléket áram alá helyeznek, illetve mûködtetnek.

A Schlemmer cég EMV védõcsõrendszere, az Aluplast, hatékony védelmet nyújt az elektromos sugárzás ellen. Ez a többrétegû mûanyag csõrendszer nemcsak közintézményekben alkalmazható (mint például állami intézmények, kórházak, repülõterek, vasút- és autóbusz-állomások, színházak, bevásárlóközpontok), hanem gép- és hajógyártó stb. üzemek, csarnokok építésénél is, bárhol, ahol fontos az adatforgalom védelme, zavarmentessége. Különösen olyan helyeken, ahol életmentõ és életben tartó készülékek mûködnek, s tökéletes mûködésükhöz elengedhetetlen a megfelelõ védelem. Az Aluplast magánházak építésénél szerelõcsõként, illetve védõcsõként is felhasználható.

 

Elektromos kábelkötegeket védõ és árnyékoló csõrendszer

Az Aluplast rétegfelépítése:

• homogén módon összehegesztett alumíniumfólia (védõ funkciót lát el);

• belsõ mûanyag réteg, mely össze van ragasztva az alumíniumfóliával (biztosítja a csõ stabilitását, sima belsõ felülete megkönnyíti a kábelköteg becsúsztatását);

• izolált csõ, melynek tulajdonságai megegyeznek a fém vezetõ csövek jellemzõivel (DIN EN 50086.2.1. szabvány szerint);

• mûanyag külsõ borítóréteg (védelmet nyújt a külsõ fizikai hatásokkal szemben).

hírlevél-feliratkozás

Ă©pjog