2009. október 18.

Ipari csarnokszerkezetek építési rendszere

Ipari csarnokszerkezetek építési rendszere

Egy- és többszintes közösségi és ipari épületek létesítésére alkalmas rövid és hosszú főtartós szerkezeti kialakítású csarnokszerkezetek építésére nyújt lehetőséget a BVM-TIP építési rendszer.

Napjainkban a tervezők fantáziájukat szabadon engedve terveznek egyszintes csarnokokat, és többszintes épületeket. Sem vízszintes, sem magassági értelemben nem veszik figyelembe, hogy valaha volt egy modulrendszer, amely kissé korlátozta ugyan a tervezőt, de a kivitelezéskor a költségek csökkenését eredményezhette. Az előregyártó nem tehet mást, mint alkalmazkodik az új igényekhez, megtartva a régi modulszemléletű elemcsaládjait is, és a régi, illetve az új elemeket vegyesen használva teljesítse a megrendelő kívánságait.

A BVM-TIP építési rendszer rövid és hosszú főtartós szerkezeti kialakítású csarnokszerkezetek építésére nyújt lehetőséget, melyek lehetnek ipari, mezőgazdasági üzemek, raktárak, kereskedelmi és szolgáltató, közösségi, sportlétesítmények stb.

Az építési rendszer alkalmas trapézlemez-fedések és oldalfalak fogadására. A trapézlemezes-fedés a hosszú főtartós változatnál kedvelt, ahol a három százalékos lejtésű, „T” keresztmetszetű tartó hossza elérheti a 36 métert is. Az ajánlott keretállások távolsága általában 6 méter.

 

Ipari csarnokszerkezetek építési rendszere

Ipari csarnokszerkezetek építési rendszere

Ipari csarnokszerkezetek építési rendszere

Rövid főtartós csarnokszerkezetek

A rövid főtartós csarnokszerkezetek készülhetnek lejtős gerendákkal és párhuzamos övű tetőelemekkel, vagy állandó magasságú gerendákkal és lejtős tetőelemekkel. Méretei: gerendairányban homlokzatokon 6, egyébként 12 méter, födémelem-irányban maximum 24 méter lehet. A magasság szerkezetileg nem kötött. A statikai váz: alul befogott, felül elmozduló pillérek, melyeket valamilyen födémtárcsa merevít. Dilatáció kialakítása pillérkettőzéssel történik.

 

Hosszú főtartós csarnokszerkezetek

Pillérosztás: 6x15, 18, 21, illetve 36 méter, a magasság szerkezetileg nem kötött. Statikai váz: alul befogott, felül elmozduló pillérek, melyeket valamilyen födémtárcsa merevít.

 

BVM-TIP építési rendszer többszintes változat

A BVM-TIP építési rendszer egy- és többszintes közösségi és ipari épületek létesítésére alkalmas. Mivel változatos megoldásokat kínál a tervező számára mind az alaprajzi kialakítás, mind a tömegformálás és a homlokzatképzés tekintetében, a rendszer előnyösen alkalmazható lakóépületekhez is.

Többszintes váz esetében gondoskodni kell a merevítésekről. A rendszer lehetővé teszi különböző szintszámú épületrészek szerves összekapcsolódását.

Homlokzati falpanelként fekvő vagy álló falpanelek, illetve parapetpanelek egyaránt alkalmazhatók.

A többszintes szerkezettel „C” tűzveszélyességi osztályba sorolt épületek létesíthetők, II-IV. tűzállósági fokozattal.

hírlevél-feliratkozás

épjog