2009. október 18.

Kapulégfüggöny, a láthatatlan ajtó

Kapulégfüggöny, a láthatatlan ajtó

A termikus védelmet nyújtó Thermozone kapulégfüggönyök láthatatlan ajtót képeznek a nyitott bejárati kapuknál, átjáró területeken, megakadályozva a hideg huzat kialakulását.

A nagysebességű légsugárnak köszönhetően alkalmazásukkal különböző hőmérsékletű terek választhatók el egymástól anélkül, hogy az emberek vagy járművek szabad közlekedését akadályoznák.

A Thermozone légfüggönyök használatával csökkenthető az épületek energiavesztesége, kellemes helyiségklíma hozható létre, és megakadályozható a hideg huzat kialakulása. Alkalmazhatók elárusító pavilonok ablakainál, üzlethelyiségek bejáratánál, kapuknál, ipari ajtóknál stb., de egyre gyakrabban használnak légfüggönyöket hűtött terek hőtechnikai védelmére is (például hűtőházakban a hideg levegő kiáramlásának megakadályozására), vagy rovarok, füstgázok, illetve füst bejutásának megakadályozására.

A termikus védelmet nyújtó, láthatatlan légfüggöny tulajdonképpen többnyire függőlegesen lefelé irányuló erős légsugár nyaláb, amely lehet fűtés nélküli, vagy elektromos, illetve melegvizes fűtésű. Lényege, hogy a nagy sebességű (3–8 m/s) függőleges légsugár meggátolja a természetes légcsere kialakulását a hideg külső és a fűtött belső tér között. A svéd Frico cég gyártási technológiájának köszönhetően a hatékony elkülönítést lehetővé tevő Thermozone légfüggönyök alacsony energiafelhasználással és zajszinttel működnek. A légfüggönyök a járatos méreteken kívül egyedi méretekben, akár 8 méteres magassággal is rendelhetők.

hírlevél-feliratkozás

épjog