2010. április 08.

Választékos forma- és színvilágú tetőcseréprendszer

Választékos forma- és színvilágú tetőcseréprendszer

Hagyományos és modern megjelenésű épületek egyedi és mutatós tetőkialakításaira kínál lehetőséget az új-zélandi Gerard tetőcserépcsalád, mely termékek kis önsúlyukból adódóan könnyű tetőszerkezetekre is biztonsággal szerelhetők. A cserepek lelke az alumínium-cink ötvözettel bevont acéllemez, amit akrilgyanta bevonatrétegek és természetes kőzúzalék takaróréteg fed.

Az alucink ötvözettel bevont acél kiemelkedően tartóssá, míg a természetes kőzúzalékos bevonat, egyedivé és széppé teszi a tetőcserepeket. A speciális rétegfelépítés korrózióállóságot és mohásodás-mentességet nyújt, a széles forma- és színválaszték sokoldalú alkalmazhatóságot kínál. A Gerard tetőcseréprendszer Klasszikus, Hódfarkú, Mediterrán, Milano, Fazsindely és Antik fazsindely típusokban kapható – a széles profilválaszték révén akár modern családi házak, mediterrán villák, régi kúriák, középületek vagy műemlék jellegű épületek fedésére is alkalmazható.

 

Választékos forma- és színvilágú tetőcseréprendszerVálasztékos forma- és színvilágú tetőcseréprendszer

 

Kis önsúlyából adódóan a Gerard rendszer könnyű tetőszerkezetre is biztonsággal szerelhető, ami jelentős faanyag-megtakarítást tesz lehetővé. De kiválóan alkalmas régi tetők felújítására is, hiszen nem igényel költséges tartószerkezeti megerősítést, a rendszer könnyedén, akár a meglévő szerkezetre is felhelyezhető.

 

Tartós, biztonságos és esztétikus fedés

A Gerard cserepeket – különleges profilkialakításuknak és szoros egymáshoz kapcsolódásuknak, valamint egyedülálló, vízszintes rögzítési rendszerüknek köszönhetően – még az orkánerejű szél sem képes kiemelni a tetőből. A rendszer vízzárósága kiemelkedő, jól viseli a hó nyomását, és nem tesz kárt benne a jég és a fagy sem. A kőzúzalékos bevonat lassú, biztonságos hóolvadást eredményez, a hó nem csúszik meg a cserép felületén. A cserepek a legszigorúbb tűzállósági és tűzvédelmi követelményeknek is eleget tesznek: „tűzterjedés nélküli” tűzterjedési fokozatba, illetve „nem éghető” éghetőségi csoportba soroltak.

 

Amitől teljes a rendszer

A Gerard tetőcseréprendszert a kiegészítő elemek széles választéka teszi teljessé; minden elem a cserepekkel azonos színű kőzúzalékkal vonható be, így a kiszögellések, fedési részletek stb. ugyanabból az anyagból oldhatók meg, az egész tetőt homogén, egyszínű szerkezetként létrehozva. A rendszerhez az alapkiegészítőkön kívül olyan speciális elemek is tartoznak, mint például a különböző szellőzőcserepek (strang, gépészeti), az antennakivezető cserép, tetőkibúvó-ablak, sőt még kéményseprő-lépcső és különböző méretű kéményseprő-járdák is kaphatók.

A kis önsúlyú és viszonylag nagy felületű cserepekkel a rendszer gyorsan, szakszerűen kivitelezhető, ami a nagyobb tetőfelületek fedésénél különösen előnyös lehet.

Választékos forma- és színvilágú tetőcseréprendszerVálasztékos forma- és színvilágú tetőcseréprendszer

hírlevél-feliratkozás

épjog