2010. február 01.

Köz- és magánépületek műgyanta padlóburkolatai

Köz- és magánépületek műgyanta padlóburkolatai

A Mapefloor System műgyanta rendszerek nagy előnye, hogy az e termékekkel burkolt kiterjedt, egybefüggő felületek is könnyen – akár magas nyomású berendezésekkel is – tisztíthatókká és karbantarthatókká válnak.

Műszakilag fejlett, széles körűen alkalmazható műgyanta padlóburkolatokat kínál a Mapei, melyek tartós, esztétikus, speciális igényeket is kielégítő megoldásokat nyújtanak köz- és magánépületekben, ipari, illetve lakossági felhasználásra egyaránt. A Mapefloor System műgyanta rendszerek akár új beruházásokhoz, akár meglévő aljzatok felújításához alkalmazhatók.

Köz- és magánépületek műgyanta padlóburkolatai

A szigetelt vagy szigetelés nélküli cementkötésű aljzatok burkolására szolgáló termékcsaládban találhatók könnyű, vagy közepes terhelés elviselésére alkalmas típusoktól kezdve nagy, intenzív terhelést is viselő, kiemelkedő mechanikai ellenálló képességű termékeken át vegyi terheléseknek, illetve a koptató hatásoknak is ellenálló bevonatok. A széles színválasztékban kapható Mapefloor System bevonatok felülete lehet sima vagy csúszásmentes. E bevonatok nagy előnye, hogy kiterjedt, egybefüggő felületek is könnyen – akár magas nyomású berendezésekkel is – tisztíthatókká és karbantarthatókká válnak. A műgyanta aljzatbevonatok gyorsan elkészíthetők, élettartamuk hosszú, és a megszilárdult bevonatoknak nincs az egészséget terhelő, káros hatása.

A műgyanta rendszerek más burkolattípusokhoz képest gondosabb, pontosabb aljzatelőkészítést igényelnek. Ennek azért nagy a jelentősége, mert a kész felület egyenletessége, vagy éppen nem kívánt egyenetlensége – a bevonat néhány milliméteres vastagsága miatt – határozottabban válik láthatóvá, amit például a fényes megjelenés még erősebben kiemel.

A Mapefloor System rendszerek a legkülönfélébb ipari létesítményeken, illetve irodákon, lakásokon kívül olyan speciális területeken is alkalmazhatók, mint például steril műtőszobák, élelmiszeripari és gyógyszergyári üzemek, vízkezelő helyiségek vagy az agresszív vegyszerek tározói.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog