2009. október 21.

A falba simuló hatékony szegélyfűtőtestek

A falba simuló hatékony szegélyfűtőtestek

A külső falak mellett, üvegfelületek alatt elhelyezhető szegélyfűtőtestek a padlószinttől kezdődően meleg légfüggönyt, ebből adódóan kiegyenlített, egészséges szobahőmérsékletet hoznak létre, megszüntetve a falak, ablakok hideg sugárzását.

lényegesen kisebb a porkeverés mértéke, azaz az allergiásokra gyakorolt kedvezőtlen hatása is. Az egyenletes hőeloszlás, és a túlfűtött zónák elkerülése hozzájárul ahhoz is, hogy a fűtésrendszer ne okozzon érrendszeri problémákat.

A széles fedőrács-választékkal kapható Roll-Therm szegélyfűtő-rendszerek bármilyen helyiségbe esztétikusan illeszthetők, a környezetbe simulóan, harmonizálva a falakkal, nyílászárókeretekkel, vagy a padlóburkolatok színével és anyagával. A Roll-Therm szegélyfűtőtestek tisztítása rendkívül egyszerű: a lemezház az előlap lepattintása után takarítógéppel, porszívóval könnyen tisztán tartható.

A falba simuló hatékony szegélyfűtőtestekA falba simuló hatékony szegélyfűtőtestek

A Roll-Therm fűtőtestek szivattyús melegvízfűtési rendszerekben alkalmazhatók, 6 bar üzemi nyomásig és 110 °C üzemi hőmérsékletig. Természetesen a szegélyfűtőtestek padlófűtéssel egy rendszerben, kiegészítő fűtésként is alkalmazhatók. Ennek főleg hidegburkolatos helyiségekben van jelentősége, ahol a kőburkolat hidegsugárzását elkerülendő célszerű padlófűtést használni, de a már említett negatív hatások (egyenetlen hőeloszlás, túlfűtés, egészségügyi problémák) kiküszöbölésére érdemes a rendszereket kombinálni, így pontosabban, jobban szabályozható – ezáltal energiatakarékosabb – rendszer építhető.

A Roll-Therm szegélyfűtőtestek alacsony beépítési magasságuknak és kis mélységi méretüknek köszönhetően széles körű alkalmazást tesznek lehetővé. Ideális megoldást nyújtanak tetőterekben, ahol a hagyományos fűtőtestek elhelyezésére kevés szabad függőleges falfelület áll rendelkezésre. De beépíthetők ülőgarnitúrák, íróasztalok, virágállványok takarásában is.

Roll-Therm szegélyfűtőtestek kétfajta magasságban készülnek: a Szimpla kivitelben egy fűtőregiszter található, így magassága kevesebb, mint 20 cm, míg a Dupla típusban két fűtőregiszternek van egymás felett helye, de magassága még így sem éri el a 30 cm-t. A Szimpla típus faburkolatos kivitelben is kapható, mely a fémburkolatú szegélyfűtőtestnél mélyebb kivitelű, de magassága ugyanakkora. A Dupla típus hőleadása a két fűtőregiszternek köszönhetően jelentős mértékben nagyobb, mint a Szimpla kivitelé, így rövidebb kivitelben is hatékony.

Mindkét típus kétféle változatban készül:

• az „A” alapváltozatban a fűtőregiszter a fűtőtest burkolatának hosszában végigér, lehetővé téve azok egymás mellé sorolását;

• a „B” bekötő változatban a fűtőregiszter 20 cm-rel rövidebb a fűtőtest burkolatánál, helyet adva a burkolat alatti bekötésre, szelepek elhelyezésére.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog