2009. október 18.

Álpadlók fa- és parafaburkolattal

Álpadlók fa- és parafaburkolattal

Nagyforgalmú irodaházakban és egyéb olyan közösségi terekben, ahol a padló alá rejtve kell a különböző funkciójú épületgépészeti kábeleket, kitűnő megoldást nyújtanak a Wicanders burkolatokkal készülő öntött, illetve szerelt álpadlók.

A kétféle rendszer egymás mellett is felhasználható, és egymással egyszerűen illeszthető. Az álpadlók fa, valamint parafa díszítőréteggel készülhetnek, amit magas kopásállóságú HPS (high performance surface) bevonat véd. A rendszerekre a cég – az előírt ápolási, karbantartási feltételek betartása mellett – 15 év felületi garanciát ad.

Álpadlók fa- és parafaburkolattal

Öntött álpadlók

Az öntött álpadlók alapfelülete gipszrost kiöntéssel készülő gipszkarton, aminek Wicanders elemekkel történő burkolása a hagyományos aljzatkiegyenlítőkkel (Thomsit, Ceresit stb.) elkészített aljzatokéval azonos módon végezhető. Az egyedüli különbség, hogy a gipszrost felületet – erős nedvszívó képessége miatt – impregnáló réteggel kell alapozni, mivel a burkolat rögzítése vízbázisú ragasztóanyagot igényel.

Álpadlók fa- és parafaburkolattalÁlpadlók fa- és parafaburkolattal

Szerelt (bontható) álpadlók

A szerelt álpadlók 30 cm magasság alatt lábakra, e fölötti magasság esetén tartószerkezetre építhetők. Az élfóliázott álpadlóelemek gyártása – a kiválasztott Wicanders burkolat ismeretében – előregyártó üzemben történik. Az álpadlóelemek magas sűrítettségű faforgácslap, illetve gipszrost alaplapokból készülhetnek, alsó felületükön az elektromos sugárzást árnyékoló alufóliával, vagy akár acéllemez megerősítéssel. A 600x600 mm-es elemek felületén igény szerint alakíthatók ki a profilnyílások.

A modulelemekből álló, egyszerűen kivitelezhető szerelt álpadlók rendkívül széles körűen, az egyéni igényekre szabottan alakíthatók ki.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog