2009. október 22.

Biztonságos csőátvezetés pincefalakon

Biztonságos csőátvezetés pincefalakon

Pincefali és alaplapi vízszigetelt szennyvízcső-áttörések készítésére szolgál a HL800 utánengedő (kitérést engedő) átmenet, mely műanyag, öntöttvas vagy acélcsövek átvezetésére alkalms, de képes befogadni csőtokot is.

Az alkalmazott bitumengallérnak köszönhetően falsarkokba vagy hornyokba is beépíthető HL800 gyorsan szerelhető: az elem meglazított anyával felhúzandó az előszerelt csőre, majd a bitumengallér hozzáhegesztendő vagy ragasztandó a pincefal már meglévő szigeteléséhez. A rögzítőanya meghúzásával a lágygumi tömítőajkak a száz százalékos tömítettség mellett a csőnek 10°-os kitérést is engednek. A megfelelően elhelyezett új elem meggátolja a talajvíz beszivárgását (azaz a pincefal nedvesedését) a csővezeték mellett. A HL800 csőátmenet alkalmazása különösen ajánlható a nedves vidékeken vagy hegyoldalba épített házak pincéinek szárazon tartása érdekében.

A HL800 alapelem HL801 tartozékkal történő kiegészítésével akár 4 darab, 8–52 mm átmérőjű cső, illetve vezeték szigetelt pincefali vagy alaplapi áttörése oldható meg. A HL801 megfelel az EN18195-4 szabványnak, tehát tesztelése az előírt 0,2 bar túlnyomással történt.

A HL801 kikönnyített furatait (M32, M40, M50, M63) kitörve és a megfelelő tömszelencéket, szükség esetén redukciós csavarzatokat alkalmazva vezethetők át rajta a sima felületű víz-, gáz-, villany- és lefolyóvezetékek. Az elem fel nem használt furatait nem kell kitörni, vagy a kitörés újra lezárható vakdugókkal. A nem alkalmazott áttörési pontok a későbbiekben még felhasználhatók.

Biztonságos csőátvezetés pincefalakonBiztonságos csőátvezetés pincefalakonBiztonságos csőátvezetés pincefalakonBiztonságos csőátvezetés pincefalakon

 

hírlevél-feliratkozás

épjog