2009. november 22.

Áttetsző és színes betonkeményítő és tömörítőszerek

Áttetsző és színes betonkeményítő és tömörítőszerek

A betonfelületek lezárására, keményítésére és tömörítésére forradalmian új technológiával előállított, lítiumbázisú anyagokból álló termékrendszert fejlesztett ki a Crete Colors International, mely technológiával lehetővé vált a keményítő- és tömörítőanyagok színezése is.

Az elmúlt több mint negyven évben a betonfelületek lezárására, keményítésére és tömörítésére a kálium-, magnézium- és nátriumbázisú termékek alkalmazása volt általánosan elfogadott. Bár e termékek hatékonyak voltak, a technológia és az anyagok továbbfejlődése már a hagyományos megoldásoknál tartósabb betonfelületek létrehozását teszi lehetővé.

A Crete Colors International (C2) apró és erősen reaktív lítiummolekulákat tartalmazó termékrendszert fejlesztett ki, mely anyagok alkalmazásával lényegesen gyorsabb a betonfelületek tömítése, lezárása és tömörítése, az anyagok felületbe történő behatolása pedig egyenletesebb és mélyebb. Lítiumbázisú termékek használatával az úgynevezett alkáli szilikát reakció (ASR) sem jelentkezik, a betonfelületen nem alakulnak ki fehér sófoltok.

A C2 keményítőkkel és tömörítőkkel esztétikus, áttetsző és színes, erős, csiszolt hatású betonfelületek nyerhetők. A C2 anyagok alkalmazhatók kis, közepes és nagy terhelésű köz- és magánépületek (bevásárlóközpontok, üzemcsarnokok, raktárak, garázsok, élelmiszeripari helyiségek, iskolák, egészségügyi intézmények, szervizek, irodák, lakások stb.) betonaljzatainak kezelésére.

Áttetsző és színes betonkeményítő és tömörítőszerek

Áttetsző és színes betonkeményítő és tömörítőszerek

A C2 anyagok felhasználhatók:

• új és régi betonpadlók;

• kéregerősítő szárazhabarccsal beszórt beton;

• csiszolt, színezett beton;

• nyomott technológiával készült dekorbeton;

• cementbázisú mozaiklapok, terrazzo burkolatok;

• nátrium vagy kálium szilikát bázisú keményítőkkel kezelt betonfelületek;

• előregyártott vagy helyszíni látszóbeton felületek lezárására és színezésére.

Áttetsző és színes betonkeményítő és tömörítőszerek

Áttetsző és színes betonkeményítő és tömörítőszerek

Felületelőkészítés

A C2 Wash, C2 Remove, C2 Stain Clean termékek tiszta, olajfoltoktól és laza anyagmaradványoktól mentes, különféle típusú betonpadlók előkészítésére szolgáló termékek.

 

Keményítés és tömörítés

A betonfelületek keményítésére, tömörítésére és impregnálására alkalmasak a C2 Super Hard, C2 Hard, C2 Seal termékek, melyek a lítiumtechnológiának köszönhetően különösen tartóssá teszik a felületet.

 

Színezés és dekoráció

A betonpadlók esztétikus hangsúlyozásának, egyedivé tételének praktikus eszköze a színezés. A színes, illetve fényes betonfelületek létrehozására alkalmas C2 Color Hard, C2 Tint, C2 Gloss, C2 Line anyagok átitatják a felületet, száradásukkor pedig a beton elválaszthatatlan részévé válnak.

 

Védelem és fenntartás

A betonpadló fizikai és vegyi terhelésekkel szembeni védelmére, öregedésének lassítására, azaz élettartamának növelésére szolgálnak a C2 Seal, C2 Heat, C2 Stain Safe, C2 Salt Safe termékek, melyek védőpajzskénti működésük mellett segítenek fenntartani a betonfelület fényét, színét, illetve tartósságát.

 

Karbantartás és ápolás

A C2 Maintenance, illetve a C2 Clean termékekkel történő rendszeres karbantartás meghosszabbítja a betonpadlók élettartamát, egyben csökkenti annak későbbi utókezelési szükségleteit.

 

hírlevél-feliratkozás