2009. december 08.

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

A legkülönfélébb téralakítási elképzelések, építészeti és műszaki igények kielégítésére nyújt megoldást a méretre készülő Nüsingwand Premium 100 mobilfalrendszer, mely hanggátló, hangelnyelő, illetve a füst és a tűz terjedését lassító kivitelekben is rendelhető.

Mobil válaszfalrendszerek alkalmazásával lehetővé válik a terek funkcionális és rugalmas felosztása, akár naponta változó térfelosztási igények, illetve szükségletek szerint is. Mobil falrendszer segítségével például egy 100 fős konferenciateremből egyszerűen kialakítható egy 70 és egy 30 személyes terem, egy nagy koncertteremből egy közepes méretű és két kisebb terem (lehetőséget nyújtva párhuzamosan futó rendezvények zavartalan megtartására), vagy a folyosó könnyedén büfévé és állófogadásra alkalmas helyiségekké változtatható, a rendezvény befejeztével pedig pár perc alatt újra folyosóvá alakítható.

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

A Nüsingwand Premium 100 mobil válaszfalrendszer nemcsak könnyű és gyors szerelhetősége révén kínál korszerű megoldást a téralakításra, de építészeti és esztétikai megoldásaival, akusztikai, hanggátlási jellemzőivel, tűz- és füstgátló tulajdonságaival valóban széleskörű alkalmazhatóságot tesz lehetővé.

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

A méretre készülő Nüsingwand Premium 100 mobil válaszfalak 16 mm vastag minősített faforgácslapokból, igény szerinti felülettel rendelhetők. A natúr fafurnér felületű, lakkozott, pácolt, szálcsiszolt kivitelű, vagy homokfúvott lapok mellett műanyag, tapéta-, fólia-, tükör-, szövet-, vagy szőnyegborítású elemek is választhatók, illetve a teli lapok mellett ajtó- és ablakelemmel ellátott panelek is készülnek. A burkolatok széles választéka révén lehetővé válik, hogy a mobil válaszfalak megjelenésükben igazodjanak a terem többi falához, vagy éppen kontraszt felületként jelenjenek meg. Profillécek, betétek, kazetták, rátételemek használatával, hornyok, fémlemezek, nyomatok alkalmazásával egyedi, különleges belsőépítészeti hatások is elérhetők.

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkalRugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

Fokozott elvárások

• A Nüsingwand Premium 100 mobil válaszfalak – a DIN EN 20140-3 hanggátlási normák szerint bevizsgált – hanggátlási értéke R’w 39 dB-től 59 dB-ig terjed, de készült már R’w 54 dB hanggátlási értékkel bíró, beépített mobilfal is.

• Fokozott hangelnyelési képességgel rendelkeznek a perforált vagy sliccelt akusztikus válaszfalelemek, melyek szintén változatos felületképzésekkel rendelhetők, így a legkülönfélébb funkciójú és megjelenésű helyiségekbe is harmonikusan illeszthetők.

• A Nüsingwand Premium 100 mobil válaszfalak tűzgátló kivitelben készülnek, így alkalmazásuk hozzájárul a hatékony tűzvédelemhez. Tűz keletkezésekor a füst veszélyesebb a lángoknál (mert gyorsan terjed, nehezíti a helyiségben rekedt emberek légzését, és rontja a látási viszonyokat, ezáltal hátráltatja az oltási és mentési munkálatokat). A Nüsingwand Premium 100 mobilfalak alapkivitelben eleget tesznek a DIN 18095 szerinti füstvédelmi követelményeknek, és – zárt beépítéskor – megakadályozzák a füst terjedését.

Rugalmas téralakítás mobil válaszfalakkal

hírlevél-feliratkozás

épjog