2010. január 20.

Lánchíd – amilyen lett, és amilyen lehetett volna

Lánchíd – amilyen lett, és amilyen lehetett volna

A kiállításon eredeti hídalkatrészekkel, hídbárcákkal, tervrajzokkal, vázlatokkal, korabeli geodéziai műszerekkel, és egy speciális, az eredeti Lánchíd szerkezetét rendkívüli pontossággal bemutató modellel találkozhatnak a látogatók.

2010. január 23-án kiállítás nyílik az első hazai Duna-hidunkról Széchenyi István halálának 150. és a Lánchíd forgalomba helyezésének 160. évfordulójára.

A Hídtörténetek –Lánchíd címmel a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban látható a kiállítás, ahol a kiállításon eredeti tervrajzok és tárgyak segítségével új szemszögből ismerhetik meg a látogatók hazánk első állandó Duna hídjának történetét. A kiállítás egyben az idei Széchenyi Emlékév nyitó rendezvénye is, amellyel gróf Széchenyi István halálának 150. évfordulójára, és ezen keresztül életművére emlékezünk.

A kiállításon eredeti híd-alkatrészekkel, hídbárcákkal, tervrajzokkal, vázlatokkal, gyönyörű korabeli geodéziai műszerekkel, és egy speciális, az eredeti Lánchíd szerkezetét hihetetlen pontossággal bemutató modellel találkozhatnak a látogatók. A kiállításon azonban nemcsak a Lánchíd dokumentumai lesznek láthatók, hanem azok az egyéb tervek, vázlatok, elképzelések, amelyeket magyar és külföldi szakemberek javasoltak a Lánchíd alternatívájaként.

A kiállításon az érdeklődők megtudhatják a Lánchíd „igazi”, hivatalos nevét is...

A kiállítás megnyitásának ideje: 2010. január 23.,szombat délelőtt 11 óra

A kiállítás helye: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Budapest XVI. kerület, Városligeti krt. 11.

A Széchenyi Emlékév programja a www.szechenyiemlekbizottsag.hu honlapon olvasható.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog