2010. január 21.

Magyar fejlesztésű, többcélú biztonsági kamerák

Magyar fejlesztésű, többcélú biztonsági kamerák

A kameraházban két kamera található: egy nagy ­felbontású amely másodpercenként egy-két képet rögzít, valamint egy kisebb felbontású, amely a hangrögzítést és a folyamatos, élő videóközvetítést végzi. A kamerákat, a mentést, riasztást mini számítógép vezérli.

A kamerák alkalmazási lehetőségei

 

Térfigyelő kamera

Alkalmazása akkor célszerű, ha a megfigyelt területen állandó mozgásra lehet számítani, és a nem kívánt esemény (baleset, támadás, rongálás) megtörténte után válnak fontossá az adott időpontban rögzített képek. A fő cél tehát a rögzítés, a visszakereshetőség.

Biztonsági kamera

Olyan helyszínen érdemes alkalmazni, ahol kevés mozgásra számítunk, sőt ha mozgás történik, az többnyire bajt is jelent (magára hagyott ház, iroda, üzem, bolt, raktár, udvar stb.) A fő cél itt a rögzítés mellett az azonnali riasztás.

Periszkóp kamera

Az élő megfigyelés (portaszolgálat, recepció) látóterét bővíti.

Kivetítő kamera

A kamerához közvetlenül csatlakoztatható monitor, televízió, projektor, így egyszerűen használható előadások, bemutatók kivetítéséhez.

Rejtett kamera

Elsősorban James Bond rajongóinak, de egyéni ötletek megvalósításához, sőt a természettudományos megfigyeléshez is alkalmas.

 

Műszaki jellemzők

 

A kameraházban két kamera található, egy nagy­felbontású (2 MP), amely (a tömörítés beállításától függően) másodpercenként egy-két képet rögzít, valamint egy kisebb (1 MP) felbontású, amely a hangrögzítést és a folyamatos, élő videóközvetítést (stream) végzi. A kamerákat, a mentést, riasztást, a külvilággal való kapcsolatot mini számítógép vezérli.

A kamera a mozgásérzékelés alapján működik, amit számos módon (mozgásérzékenység, mozgástartomány, mozgásintenzitás) beállíthatunk. Mozgás érzékelésekor riasztás történhet emailben, sms-ben, a kamerához csatlakoztatott hangszórón keresztül (sziréna, felvett beszédhang stb.).

A kezelőprogramot web böngészőn keresztül érhetjük el, itt számtalan, a működést szabályozó beállítási lehetőség mellett megtekinthetjük az élő kameraképet, az elmentett videókat (térfigyelő üzemmódban óránkénti bontásban, gyorsított felvételen; 1 óra = 3 perc, ill. biztonsági üzemmódban összetartozó mozgássoronként, szintén gyorsított felvételen), ami alapján egyszerűen megkereshetjük a kiválasztott részletgazdag, nagyfelbontású képeket. Archiválhatjuk (közvetlenül csatlakoztatott háttértárolóra, internetes letöltéssel, FTP szerverre való feltöltéssel), kinyomtathatjuk, emailben elküldhetjük, törölhetjük a felvételeket.

A kamera képe mobiltelefonról is elérhető.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog