2010. február 08.

Könnyű és vízálló dekorlapok fal- és padlóburkoláshoz

Könnyű és vízálló dekorlapok fal- és padlóburkoláshoz

A megmunkáláskor alig keletkezik porszennyezés, így a fürdőszobák, konyhák, illetve más helyiségek burkolása vagy felújítása gyorsan, szennyeződés nélkül, költséghatékonyan végezhető el.

A Resopal SpaStyling termékcsalád új típusú dekorlapkollekció; a lapok magja – eddig az autóipar prémium szegmensében használt – 5,6 mm-es Symalite nevű üvegszál-erősítésű polipropilén hordozóanyag. A Symalite különlegesen előnyös tulajdonságú termék, merev és teherbíró, rendkívül kicsi a súlya (sűrűsége: 4,9 kg/m2), teljesen vízálló, könnyen megmunkálható, kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkező anyag. Minden bomlási folyamatnak ellenáll és tökéletes mérettartással rendelkezik. Cellás szerkezete felfogja a hangok és rezgések terjedését, és a szélsőséges hőmérsékletingadozás (akár -20 oC-tól +60 oC-ig) sem okoz benne károsodást.

Ezt az az alaphordozót öltöztették fel mind a két oldalán a 100%-ig vízálló, 1 mm vastagságú Resopal HPL márkanevű, réteges kialakítású – műgyantákkal (fenol, melamin) impregnált cellulóz alapanyagú – fedőlemezekkel. A fedőréteg elnevezése az angol High Pressure Laminate (magasnyomású laminát) kifejezésből ered.

A végeredmény egy rendkívül könnyű, könnyen megmunkálható és műszaki tulajdonságaiban kiváló paramétereket mutató anyag lett, amely egyaránt alkalmas fal- és padlóburkolásra is. Intenzíven igénybe vett (min. 33-as igénybevételi besorolás), elsősorban vizes terhelésnek kitett felületekre kiváló megoldás 100%-os víztaszító tulajdonságának és nagy kopásállóságának (min. AC5) köszönhetően.

Könnyű és vízálló dekorlapok fal- és padlóburkoláshoz

 

Megmunkálás

A termék megmunkálása nem igényel speciális szerszámokat; erre alkalmasak a hagyományos asztalosipari gépek és szerszámok. A lapok ragasztás nélkül, gyorsan és könnyen beépíthetők. Különösen előnyös tulajdonságuk, hogy a megmunkáláskor alig keletkezik porszennyezés, amit az anyaggal dolgozókon kívül a megbízók is nagyra értékelnek, mert így a fürdőszobák, konyhák, illetve más helyiségek burkolása vagy felújítása gyorsan, szennyeződés nélkül, költséghatékonyan végezhető el.

A munkálatokhoz alumínium dizájnprofilok is rendelkezésre állnak, mint például külső és belső sarokprofilok és záróprofilok.

 

Falburkolók és padlóburkolók

A Resopal SpaStyling lapok két típusban kaphatók:

- A „Creating Spaces” falburkoló elemek a hosszanti oldalukon „click” rendszerrel és a rövidebb oldalukon nútféderes kialakítással alkalmasak oldalfalak burkolására. A lapok mérete 985x400 mm és 3050x1300 mm.

- A „Titanium Floor” nagy kopásállóságú padlóburkoló lapok mind a négy oldalukon önzáró „click” illesztési rendszerűek. Mérete: 985x400 mm.

Könnyű és vízálló dekorlapok fal- és padlóburkoláshoz

Faerezet-minták


Könnyű és vízálló dekorlapok fal- és padlóburkoláshoz

Design-minták

 

Színválaszték

Az új Resopal SpaStyling dekorlap szín- és struktúraválasztékának kialakításában designerek és művészek is közreműködtek. Amennyiben a megrendelő vagy a lakberendező a Resopal SpaStyling burkolólapok színválasztékával egyezőnek szeretné látni a helyiség bútorzatát is, arra is kínál megoldási lehetőséget a cég. A Resopal HPL 0,8 mm-s lemezek, amelyekkel a hordozó alaplap két oldalról borítva van, természetesen önállóan is megrendelhetőek, így a bútorok is legyárthatóak a burkolattal megegyező színben és felületi minőségben.

A kiválasztásban segít az ingyenesen kérhető anyagminta és katalógus is.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog