2010. február 15.

Dobos József az ÉMSZ új elnöke

Dobos József az ÉMSZ új elnöke

Az új elnök az ÉMSZ egyik legfontosabb aktuális feladatának a szervezet létszámának megőrzését, illetve gyarapítását, a fiatal szakemberek bevonását tartja. Ugyanis a 2000-es években kissé megcsappant az érdeklődés a 21 éve fennálló szervezet iránt.

(Munkatársunktól)

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) 2010. február 13-án két évre Dobos Józsefet választotta új elnökének.

Mint az az ÉMSZ honlapján is olvasható, Dobos József az Uniszig Épületszigetelő Szövetkezet elnöke. Több cikluson keresztül vezetőségi tag, legutóbb elnökhelyettes volt az ÉMSZ-ben. Az Év Tetője Pályázat Bíráló Bizottságának dolgozott több alkalommal, és pályázóként nívódíjat is nyert a lapostető szekcióban. Szerepet vállalt az ÉMSZ oktatási programjában és felkészítő tanárként segítette a Fiatal Tetőfedők Világbajnokságán a magyar részvételt.

Mivel az ÉMSZ – mint nevéből is kiderül – háromféle szakma képviselőit tömöríti, a kétévenként elnökök „vetésforgóban” kerülnek ki egyik vagy másik szakmai körből. Az előző elnök, Szántó László a bádogos szakmából érkezett, Dobos József pedig a lágylemezes (bitumenes, műanyag, gumi) anyagokkal dolgozók köréből.

Mint az új elnök érdeklődésünkre elmondta: az ÉMSZ egyik legfontosabb aktuális feladatának a szervezet létszámának megőrzését, illetve gyarapítását, a fiatal szakemberek bevonását tartja. Az 1990-es évek felívelő korszaka után ugyanis a 2000-es esztendőkben kissé megcsappant az érdeklődés a szervezet iránt. A vonzerőt növelhetik az olyan rendezvények – leginkább a fiatalabbak körében –, mint például a farsangi ÉMSZ-bál, vagy a futballkupa. Ezeknél is fontosabbak az ÉMSZ Regionális Szakmai Napjai, ahol az ország hét különböző városában a helyben dolgozó mérnököket, szakembereket tudják megszólítani.

Dobos József felhívta figyelmünket arra is, hogy az ÉMSZ Magyarországon egyedülálló a maga nemében: 21 éves múltra visszatekintő, jelentős tagsággal és komoly programokkal rendelkező szervezet. A programok közül az oktatásban, felnőttképzésben való közreműködésüket, valamint az irányelvek és szabványgyűjtemények összeállítását tartja a legfontosabbnak.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog