2010. augusztus 09.

Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra

Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra

A nedves környezetben megtelepedő penészgombák elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módszere a minőségi építő- és szigetelőanyagok alkalmazása – ilyen termék például a penészedést és gombásodást gátló anyagokat tartalmazó Ultracolor Plus fugázóanyag, amivel megelőzhető, hogy megjelenjen a fürdőszobák fugáin a penészgomba.

A penész a környezetünkben bárhol fellelhető egyik leggyakoribb allergén; egy olyan gombafaj, mely megtalálható a levegőben, de csak akkor telepszik meg, ha táptalajra talál. Mivel a nedves környezet kitűnő táptalaja e gombáknak, a penészedés nagyon gyakori jelenség a vizes helyiségekben, elsősorban a fürdőszobákban. Először „csak” az otthont csúfítja el, de tartós jelenlétével az egészséget is károsítja: a rossz közérzettől a fulladásos rohamokig, a tüsszögés, orrfújás, könnyező szem mind a penészgomba jelenlétére utaló tünetek. A penészgombák belégzéssel bekerülnek a szervezetbe is, ahol megtelepszenek, szaporodnak, és ha gyenge a szervezet védekezőképessége, súlyosabb bajokat is okozhatnak.

A Mapei Kft. megújult Ultracolor Plus fugázóanyagának nevében a Plus jelölés jelenti azt, hogy a penészgombák megtelepedését gátló BioBlock adalékszereket tartalmaz, de a termék DropEffect vízlepergető tulajdonságokkal is rendelkezik. Az Ultracolor Plus az egyetlen olyan fugázó a piacon, amely vízlepergető és penészedésgátló tulajdonságokkal is bír, más gyártók termékeiben legfeljebb külön-külön, más-más fugázóanyagokban vannak jelen ezek az adalékok.

 

Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra

 

A szép, foltmentes fugázást lehetővé tevő Ultracolor Plus további előnye, hogy gyorskötésű és gyorsszáradású anyag, így alkalmazásával rövid idő alatt igénybe vehetők a felújított burkolatok.

 

Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra

 

A 26 féle színben kapható fugázóanyag bel- és kültéren egyaránt használható, maximum 2 cm fugaszélességhez. Az Ultracolor Plus-szal fugázott felületek bármilyen gyakran tisztíthatók, az antibakteriális védőanyag nem oldódik ki a termékből.

 

Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra Megoldás a tartósan penészmentes fugázásra

 

www.mapei.hu

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog