2010. szeptember 20.

A Fővárosi Vízművektől ivóvízvizsgálatot is rendelhetünk

A Fővárosi Vízművektől ivóvízvizsgálatot is rendelhetünk

A Fővárosi Vízművek nevének hallatán elsősorban a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás jut eszünkbe, pedig a társaság számos egyéb szolgáltatást is nyújt megrendelőinek. Ezek egyike az építőipari cégek és kivitelezők részére nyújtott ivóvízvizsgálat, amely a víziközmű-építéseket és vízcsőhálózat-karbantartásokat követő engedélyek beszerzéséhez nyújt egyszerű és hatékony megoldást.

Miért éppen a Fővárosi Vízművek?

A több mint 140 éves szakmai múlttal rendelkező társaság laboratóriuma a legszigorúbb elvárásoknak is megfelel, számos tanúsítvánnyal, így hazánk kizárólagos jogú nemzeti akkreditáló szerve, a Nemzeti Akkreditáló Testület tanúsítványával (NAT-1-0681/2007) is rendelkezik.

Laboratóriumunkat évek óta referencia-laboratóriumként tartják számon a világ 100 országában tevékenykedő SUEZ vízmű-cégcsoportnál. A rendszeres hazai, illetve külföldi körvizsgálatokon hosszú ideje kiváló minősítéssel szerepelünk. Műszerparkunk a kor elvárásainak és a nemzetközi laboratóriumi gyakorlatnak megfelelően évről évre bővül. Munkatársaink rendszeres szakmai és minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos képzéseken vesznek részt. Mintavételi és vizsgálati tevékenységeink színvonalát, valamint minőségirányítási rendszerünket a megrendelők elvárásainak megfelelően folyamatosan fejlesztjük.

 

Akkreditált laboratóriumi ivóvízvizsgálatok

A társaság évente 250 000 paramétert vizsgál 12 000 mintán. A vizsgálatok végrehajtásához az alábbi professzionális infrastruktúrával és erőforrásokkal rendelkezünk:

  • hűtőtérrel ellátott mintavételi autók,
  • magas szintű számítógépes támogatás a minták nyomon követéséhez,
  • nagykapacitású analitikai készülékek,
  • szakvéleményezés terén tapasztalt és folyamatosan képzett szakértők.

A laboratórium a mintavétel és a helyszíni elemzés mellett a következő vizsgálatokat végzi:

  • kémiai,
  • radiológiai,
  • mikrobiológiai,
  • mikroszkópos biológiai,
  • toxikológiai.

A társaság képzett szakembereinek tapasztalatára és kiemelkedő színvonalú műszerparkjára építve külső megrendelésre is vállalja akkreditált laboratóriumi ivóvízvizsgálatok elvégzését.

A Fővárosi Vízművek a vizelemzes@vizmuvek.hu e-mail címen várja az érdeklődők megrendelését.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog