2011. március 29.

Indul az Urb:Icon, új szigetelési kézikönyv

Indul az Urb:Icon, új szigetelési kézikönyv

A Construma idején, az Ökotech szakkiállítás keretében tartják – idén első alkalommal – az Urb:Icon Nemzetközi Városfejlesztési Konferencia és Projektvásárt, állami és önkormányzati vezetők részvételével. Ugyancsak a Construmához kapcsolódó hír a gumi- és műanyag szigetelésekkel foglalkozó új – az ÉMSZ gondozásában megjelenő – segédlet.

A Hungexpo és a Magyar Urbanisztikai Társaság együttműködésének köszönhetően ebben az évben indul az Urb:Icon Nemzetközi Városfejlesztési Konferencia és Projektvásár, amelyet most az Ökotech szakkiállítás keretében – a Construma és Hungarotherm szakkiállításokkal párhuzamosan – szerveznek. Az Urb:Icon mindjárt az első napon, április 5-én, városfejlesztési konferenciával indul, ahol jelentős állami és önkormányzati vezetők is előadást tartanak, valamint pódiumbeszélgetésekre is sor kerül. Április 6-án tartják az önkormányzati városfejlesztési szakmai napot a kiállítók fejlesztéseit ismertető, óránként cserélődő tematikus kerekasztalokkal. Maga a kiállítás, mely a projektlehetőségek kínálatát bemutatja, természetesen a rendezvény végéig, április 10-ig megtekinthető.

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) gondozásában a Construmára jelenik meg – és várhatóan a szövetség standján is kapható lesz – az érintett szakmai körben régóta várt, „Műanyag és gumialapú lemezekből készülő csapadékvíz-szigetelések tervezési és kivitelezési szabályai” című új kiadvány, ami 200-250 oldalon, sok ábrával segíti a szakemberek munkáját ezen az utóbbi időben sok újdonságot felmutató szakterületen. Ezen kívül – akárcsak a korábbi években – a szövetség kiemelkedő eseménye lesz az Év Tetője Nívódíjak átadása, amire a Construma pénteki napján, az úgynevezett Tetőfedők Napján kerül sor.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás