2011. június 09.

Íves felületek is burkolhatók természetes kövekkel

Íves felületek is burkolhatók természetes kövekkel

A természetes anyagokból (dolomit, andezit, bazalt, riolit kövekből) készülő, 2-3 mm vastag, ragasztható Flexstein burkolólapok kopás- és fagyállósága nagy, ezért használhatók homlokzatok, lábazatok, kerítések, belső falak stb. dekoratív burkolására, valamint fürdőszobai, konyhai vagy akár szobabútorok különleges hatású burkolataként.

A sík vagy íves felületekre, fugával vagy fuga nélkül ragasztható Flexstein burkolólapok 1,9–2,4x1,1 méteres táblákban, vagy 37x37; 37x60; 55x120 cm-es elemekként kaphatók, és barkácskés segítségével egyszerűen a kívánt formára szabhatók. (Íves burkolatok készítésekor a lapokat ragasztás előtt és után hőlégfúvóval kell hőkezelni.)

 

Íves felületek is burkolhatók természetes kövekkel Íves felületek is burkolhatók természetes kövekkel

 

A Flexstein felrakás után speciális anyagokkal is kezelhető – a kezelés még a kő színét sem változtatja meg, és hatására nagynyomás vízsugárral, kefével is moshatóvá válik a felület. A burkolat ellátható graffitivédelemmel is, így a lapokról – speciális folyadékkal – eltávolítható a nemkívánatos irkafirka.

A burkolólapokat a ragasztóanyag megszáradása után Flexkő Fix-szel kell kezelni, ami szinte üvegréteget képez a kő külső felületén. Ezzel elérhető, hogy a kő ne peregjen ki, egyúttal védi a követ, és a fugázóanyag is könnyen eltávolíthatóvá válik a felületről. A fugázás végezhető színes ragasztóval, illetve színes flexibilis fugázóval.

 

Íves felületek is burkolhatók természetes kövekkel

 

Alkalmazási lehetőségek

• kültérre: falak, lábazatok, erkélyek, oszlopok, kémények, kerítések, garázsok, kocsibejárók, boltívek, kútgyűrűk, homlokzatok, hőszigetelő homlokzatok, kőszobrok, síremlékek, fém-, műanyag, PVC (csatornák) felületek burkolására;

• beltérre: falak, oszlopok, kandallók, kémények, folyosók, eladóterek, üzlethelyiségek, kirakatok, boltívek, pincehelyiségek, csarnokok, játéktermek, bárpultok, konyha-, szoba- és fürdőszobabútorok, várótermek, fém-, PVC, fa-, műanyag felületeire.

 

Íves felületek is burkolhatók természetes kövekkel

 

hírlevél-feliratkozás

épjog