2011. szeptember 08.

Nagyfesztávolságú acélszerkezetek optimális kialakítása

Nagyfesztávolságú acélszerkezetek optimális kialakítása

Kinek és miért fontosak a nagyfesztávolságú acélszerkezetek? Hogyan lehet optimalizálni a szerkezeti kialakítást a funkcióhoz? Jurányi Attila, okl. gépészmérnök előadásában választ ad ezekre a kérdésekre, illetve beszél a tervezés prioritásáról, a tervek időben történő, alapos kidolgozásának fontosságáról.

Előadásában vizsgálja a tervezés-gyártás-kivitelezés összefüggéseit, és a gazdaságosság érdekében kidolgozott „Tiszta cél” elvet is. Néhány példán keresztül szemlélteti a nagy fesztávolságokra alkalmazható szerkezeteket, azok előnyeit, hátrányait, optimális méretezési eljárásait. Rávilágít a nem megfelelő tervezés következményeire, a szerkezetek különféle alakváltozásaira.

 

Nagyfesztávolságú acélszerkezetek optimális kialakítása

Nagyfesztávolságú acélszerkezetek optimális kialakítása

 

És ha már szó esik a gazdaságos kialakításról, az előadás ipari létesítményekben alkalmazható hulladékhő és alternatív energiafelhasználásról szóló részében bemutat néhány praktikát, amelyekkel az ipari termelés során keletkezett hulladék a saját javunkra újrahasznosítható.

 

(x)

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog