2011. szeptember 08.

Újgenerációs, energiahatékony csarnokfűtési rendszer

Újgenerációs, energiahatékony csarnokfűtési rendszer

Az ipari fűtéseknél sokszor alábecsülik a maradékhő-hasznosítás ökológiai és gazdasági jelentőségét, de a H.Y.B.R.I.D. csarnokfűtési rendszer meggyőzheti a kétkedőket: teljes körűen integrált hibridrendszerében összefogja a hatásfok-optimalizált infravörös rendszer, a hatékony fűtésvezérlés és az innovatív maradékhő-hasznosítás előnyeit.

H.Y.B.R.I.D. a Küblertől

 

OPTIMA – az infravörös fűtőrendszer amellett, hogy sugárzó fűtéséből adódóan elkerüli a nagyfokú hőfokrétegződést, kialakításában a csúcstechnológiát képviseli: fokozottan szigetelt burkolata, speciális kialakítású és anyagú perdítő eleme, illetve csőreflektorának anyaga kiemelkedő energiahatékonyságot eredményeznek.

 

H.Y.B.R.I.D. a Küblertől

 

R.O.S.S.Y. – az öntanuló, az épület jellegét „követő”, így a felesleges fűtést elkerülő vezérlés szintén az energiatakarékosság jegyében született. A kétirányú kommunikáció lehetővé teszi az adatok lekérdezését és a gyors beavatkozást. Épületfelügyeleti rendszerként a WinTec szoftver használható hozzá, ami még kifinomultabb és kényelmesebb vezérlést tesz lehetővé.

 

H.Y.B.R.I.D. a Küblertől

H.Y.B.R.I.D. a Küblertől

 

O.P.U.S.X – a maradékhő-hasznosítás megvalósítása új alapja a gazdaságos csarnokfűtésnek. A maradékhő-hasznosítás eddig csak kivételes esetekben volt gazdaságosan megvalósítható az infravörös rendszereknél (sötétsugárzóknál). Ez leginkább két technológia összeférhetetlenségéből adódik: az egyik az infravörös technológia, ami hatékonyabb a sugárzócsövekben lévő magasabb hőmérséklet esetén, a másik az égéstechnológia, ami alacsonyabb hőmérséklettel hatékonyabb. A Kübler szakemberei – a kondenzációs kazánok elvéhez hasonlóan – füstgáz-víz hőcserélő segítségével törekedtek kinyerni a füstgázban lévő vízgőz rejtett hőjét. (A hőcserélő természetesen a régebbi készülékekhez is alkalmazható.)

 

H.Y.B.R.I.D. a Küblertől

 

A hőcserélőn keletkező fűtési meleg víz hője tárolható puffertárolóban, ami által az épület szociális helyiségei is kiszolgálhatók fűtéssel, indirekt tároló esetében pedig használati meleg víz készítésére alkalmas akár abban az időszakban is, amikor a sugárzó fűtés már nem működik. Ez által akár 15 százalék energiát lehet visszanyerni és újra használhatóvá tenni, ami óriási ugrás az infravörös rendszerekkel történő gazdaságos csarnokfűtés eléréséhez.

 

H.Y.B.R.I.D. a Küblertől

 

Bolla Sándor
értékesítési vezető

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog