2012. február 16.

A nagy terek gazdaságosan fűthetők infrapanellel

A nagy terek gazdaságosan fűthetők infrapanellel

A G-old Infrapanel tábla alakú, felületén kerámiaszemcsékkel bevont, hátoldalán hőtükrös szigeteléssel ellátott infrafűtőtest. A fűtőfelületet a kerámiaszemcsék növelik a többszörösére, illetve segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba, így a fűtőlap félgömbszerűen és irányba közvetíti az infrasugárzást.

A G-old Infrasugárzó a teljes infravörös tartománynak az emberi test számára optimális összetevőit sugározza. Az egyes hullámhosszak aránya az emberi test infra- (hő-) elnyelő képességére optimalizált, ezért az infrapanel használatakor az emberi test felszínének felső 5-6 mm-e egyenletesen, kellemesen és ami a legfontosabb egyszerre melegszik át a környezetében lévő falakkal és tárgyakkal. Ebből a hatásból adódik, hogy alacsonyabb helyiséghőfok mellett (kevesebb energiafelhasználással) is kellemes hőérzet alakul ki.

 

A nagy terek gazdaságosan fűthetők infrapanellel

 

A 94-98 százalékos hatásfokú G-old Infrapanelekkel elérhető energiamegtakarítás a hagyományos és a gázfűtésekhez képest átlagosan 30-40 százalék, de a tavaszi és őszi időszakban akár 60 százalékos is lehet.

 

Az infrapanel alkalmazási lehetőségei

A gyorsan és egyszerűen szerelhető G-old Infrapanel fő fűtésként használva a legelőnyösebb: folyamatosan kellemes hőfokot teremt a helyiségekben, tisztán, pormentesen, csendesen, karbantartást nem igényelve.

Az infrafűtés kiegészítő fűtésként is alkalmazható a már meglévő, esetleg korszerűtlen fűtési rendszerek mellé. De lehetőség van helyi fűtési megoldásként történő használatára is (íróasztal alatt, hideg raktár- vagy üzlethelyiség kiszolgálópultjánál, fürdőszobákban stb.). Ilyenkor a fűtőtest elhelyezhető fix helyre, illetve választható mobil megoldás is, amivel koncentrált és irányított infrafűtés nyerhető.

A G-old Infarpaneleket elsősorban mennyezetre javasolt szerelni (a szükséges panelmennyiség függ a kívánt hőmérséklettől, az alapterülettől, illetve a belmagasságtól), de természetesen oldalfalra is szerelhető (ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét 10-15 százalékkal többként kell figyelembe venni).

 

Az infrafűtés további előnyei:
• az infrapanel nem áramoltatja a levegőt, ezáltal nem keveri a port, kevésbé „utaztatja” a baktériumokat, atkákat;
• működése tiszta és zajtalan, helyigénye minimális;
• semmiféle egyéb kiegészítést (szellőző, kémény stb.) nem igényel;
• faházakban (éghető anyagra) is felszerelhető;
• az infrapanel gyorsan és egyszerűen telepíthető;
• korlátlan élettartamú (nem tartalmaz izzószálat, sem mozgó alkatrészt);
• termosztáttal helyiségenként is szabályozható a hőmérséklet;
• minden olyan helyre beszerelhető, ahol van elektromos áram;
• az infrapanelek költözködéskor egyszerűen leszerelhetők és elvihetők.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog