2015. március 04.

A tisztaság és az egészség megőrzésének nélkülözhetetlen eszköze

A tisztaság és az egészség megőrzésének nélkülözhetetlen eszköze

A központi porszívórendszerek napjainkban még inkább a családi házakban használatosak, de terjedőben vannak szállodákban, irodaépületekben, kórházakban is. Nagy előnyük, hogy a szobában beszívott levegőt – a szoba levegőjének felkeverése nélkül – megfelelő tisztítás után a szabadba juttatják.

A lakásokban jelen lévő allergének közül a leggyakoribb és a legtöbb problémát okozó anyag a poratka, aminek belégzése gyulladást, nehéz légzést, akár fulladási rohamot, asztmát is okozhat. Bár a hagyományos porszívók ma már – többletköltségért – felszerelhetők finom (Hepa) szűrőkkel, melyek alkalmasak a nagyon kis méretű szennyeződések kiszűrésére, ezek a készülékek azonban a beszívott levegőt a szobába fújják vissza, ezzel megmozgatják a levegőt és felkeverik a leülepedett port, azzal együtt a poratkákat. Ennek egy részét beszívjuk, a többi pedig ismét leülepedik.

A Tubo központi porszívórendszer ezen a problémán segít: a szobában beszívott levegő zárt, antisztatikus csővezetéken jut el a központi géphez, innen megfelelő tisztítás után a szabadba távozik, a szoba levegőjének felkeverése nélkül.

A tisztaság és az egészség megőrzésének nélkülözhetetlen eszköze
Tubo központi porszívórendszer családi házban

 

A tisztaság és az egészség megőrzésének nélkülözhetetlen eszköze
Központi porszívórendszer irodaházban

A Tubo központi porszívórendszer egy állandó helyre telepített, nagy szívóerejű szívóegységből, a vele egybeépített portartályból, a falba vagy aljzatbetonba épített speciális műanyag csőrendszerből, valamint a csőrendszerhez kapcsolódó falicsatlakozókból áll. A szerkezet indításához a gégecső egyik végét a falicsatlakozóba dugjuk, míg a másik végéhez illesztjük a kiválasztott takarítófejet. A szívóegység indítása történhet a gégecső bedugásával, kapcsolófejes gégecső esetén a fogantyún található kapcsolóval, illetve rádiófrekvenciás rendszerrel.

 

A tisztaság és az egészség megőrzésének nélkülözhetetlen eszköze
Tubo Perfetto Inox Tx1 típusú gép

A központi porszívórendszer rendkívül egyszerűen beépíthető a hagyományos családi házakba. Új építésű házaknál az aljzatbetonban elrejthető a csővezeték. A beépítés különleges méretezést nem igényel, de a csatlakozási pontok elhegyezése gondos mérlegelést követel – érdemes már a tervezés során gondolni rá! A rendszer családi házak számára – körülbelül 700 m2-ig – szinte szett formájában megvásárolható.

A központi gépek több változatban készülnek. A legegyszerűbbek nem rendelkeznek olyan kényelmi funkciókkal, amelyek a drágább gépeknél szériatartozékok. A berendezések kiválasztása függ a takarítandó felület nagyságától, a szintek számától, az esztétikai és kényelmi igényektől.

A központi porszívórendszerhez takarítókészlet is tartozik. Ebben a legtöbbször használatos takarítófejek, valamint a gégecső található. Igény esetén a tartozékok széles kínálatából lehet választani.

A tisztaság és az egészség megőrzésének nélkülözhetetlen eszköze

A rendszer ára ma már nem több, mint a beruházási költség 1-1,5 százaléka. A legtöbb építtető sajnos ezzel nincs tisztában, és a központi porszívó felmerülő gondolatát is elhessegeti magától. Az építész és gépész szakma tehet talán a legtöbbet a központi porszívók elterjedésének meggyorsításában.

Részletesebb ismeretek szerezhetők a www.tubokozpontiporszivo.hu honlapon.

Várjuk építésztervezők, épületgépész tervezők, kivitelezők jelentkezését. Értékesítés esetén honoráriumot adunk. Igény esetén bemutatót, szakmai továbbképzést tartunk. Csoportos jelentkezés esetén helyszínre is kiszállunk.

Családi házakhoz ingyen tervezünk központi porszívórendszert, illetve adunk ajánlatot.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog