2015. december 04.

Acélszerkezeti Innovációs Díj

Acélszerkezeti Innovációs Díj

A MAGÉSZ Acélszerkezeti Szövetség 2015. december 2.-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékén megtartotta a már hagyományos évzáró rendezvényét.

A program keretében dr. Józsa János tanszékvezető egyetemi tanár, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora előadásában bemutatta a BME együttműködési stratégiáját ipari szervezetekkel és vállalatokkal, fókuszálva a tevékenység kölcsönösen, mindkét fél számára előnyös és fontos mivoltára.

Acélszerkezeti Innovációs Díj

Ezt követően Honti Ferenc az Acélszerkezeti Szövetség elnöke évértékelő beszámolójában tájékoztatta a résztvevőket a MAGÉSZ 2015. évi tevékenységéről, konferenciákról, szakmai napokról, a társszövetségekkel kötött együttműködési megállapodásokról, pályázatokról és nem utolsó sorban megemlítette és pozitívan értékelte a szövetség kiemelt rendezvényét, a Dunaújvárosban 2015. május 20–21.-én lebonyolított XIII. Acélszerkezeti Konferenciát.

Acélszerkezeti Innovációs Díj

Majd sor került a MAGÉSZ által idén alapított Acélszerkezeti Innovációs Díj átadására, melyet a DAK Acélszerkezeti Kft. „Újszerű magyar termék a közlekedésbiztonság területén” pályázatával nyert el. A díj azon magánszemélyek vagy társaságok erkölcsi elismerésére szolgál, akik az acélszerkezeti – vagy ahhoz közelálló – szakterületen kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el és tagjai a MAGÉSZ-nek.

Acélszerkezeti Innovációs Díj

A plakett és az oklevél Pintér Lajos kreatív tervező alkotása.

Acélszerkezeti Innovációs Díj

A díjat Tarány Gábor ügyvezető igazgató vette át a MAGÉSZ elnökétől Honti Ferenctől és dr. Dunai Lászlótól, majd ezt követően ismertette, bemutatta a résztvevők számára a pályázat anyagát.

A bemutatott innováció, mely szabadalmi védettséget is szerzett, egyértelműen újszerű megoldást ad egy régről ismert közúti közlekedési problémára. A csökkentett mértékű anyagfelhasználás és a kevesebb elemmel kezelt feladat egyértelműen nemzetgazdasági szinten is kimutatható megtakarításokat eredményez.

A rendezvény záróelőadásaként dr. Dunai László tanszékvezető egyetemi tanár, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karának dékánja, a MAGÉSZ elnökségi tagja, valamint Bóka László, a Közgép Zrt. acélszerkezeti igazgatója beszámolt az Európai Acélszerkezeti Szövetség (ECCS) által adományozott díjról, majd bemutatták a díjnyertes pályázatot.

hírlevél-feliratkozás

épjog