2012. október 11.

Eddig hozzáférhetetlen szerkezetek is szigetelhetők bontás nélkül

Eddig hozzáférhetetlen szerkezetek is szigetelhetők bontás nélkül

Nagynyomáson bármilyen szerkezetbe (fal, födém, tető stb.) injektálható az Aminocell-H műanyag habszigetelés, mely kiszáradt állapotában az EPS lapokhoz hasonló állagú, és apró légbuborékokkal teli mikrocellás szerkezetének köszönhetően kimagasló hőszigetelő és páraáteresztő képességgel rendelkezik.

A vízbázisú, gél halmazállapotú Aminocell-H műanyag hab hőszigetelő anyag túlnyomásos habbefecskendezési technikával injektálható az előre elkészített üregekbe (tetőszerkezet, könnyűszerkezetes fal vagy bármilyen körülhatárolt tér). A túlnyomás csak a habtöltés idejéig áll fenn, aminek eredményeként a hőszigetelő hab minden olyan részletét kitölti az üregnek, amit más technológiákkal csak nehezen vagy egyáltalán nem lehet elérni. A töltési nyomás lekapcsolásával azonnal megszűnik a túlnyomás, ezért a hőszigetelő hab – mivel nem dagad tovább – nem feszíti a szerkezeteket.

A műanyag hab hőszigetelés olyan szigetelési technológia, amellyel jelentősebb bontás nélkül lehet már meglévő, akár lakott épületek hőszigetelését javítani. Mindössze néhány kisméretű befecskendező furatot kell készíteni, és már indulhat is a falhabosítás, a tetőtéri hőszigetelés, vagy akár a műanyag hab betöltése a tetőszerkezetbe kívülről, a cserepek feltolásával.

Eddig hozzáférhetetlen szerkezetek is szigetelhetők bontás nélkül 

A fújthabos hőszigetelési technológia irodaházak, középületek, csarnokszerkezetek és családi házak üreges falainak, tetőterek, tetőszerkezetek és parapetfalak, padlásfödémek, gépészeti elemek, könnyűszerkezetes lakóházak, garázsajtók hőszigetelésére alkalmas, illetve még számtalan olyan hőszigetelési feladatra használható, ahol a hőszigetelő hab számára van vagy kialakítható hely.

Eddig hozzáférhetetlen szerkezetek is szigetelhetők bontás nélkül

 

Tartósan hatékony

Az Aminocell-H hőszigetelő hab testsűrűsége 18 kg/m3, hővezetési tényezője pedig 0,03 W/mK, ezért ugyanolyan hőszigetelő érték eléréséhez a hagyományos termékeknél vékonyabb rétegben használható. Kiszáradt állapotban nem tartalmaz mérgező gázokat, nem ég, nem penészedik, nem porlad, kártevők nem károsítják. Térfogat- és alaktartó (nem dagad tovább). Vízbázisú, ezért frissen lecsöppenve nedves ronggyal nyom nélkül eltávolítható bármilyen felületről, megszáradva pedig kefe segítségével ledörzsölhető.

Az elkészült hőszigetelés nemcsak az épület energiahatékonyságát javítja, hanem eltömi az épületszerkezetek repedéseit is, megszüntetve ezzel a huzatot.

Eddig hozzáférhetetlen szerkezetek is szigetelhetők bontás nélkül

hírlevél-feliratkozás

épjog