2018. március 27.

Egy megrendelõ – három csarnok

Egy megrendelõ – három csarnok

Beruházóként vagy tervezõként kit is nevezünk megbízható beszállító partnernek? Az elvárt minõség, a határidõ és a megállapodás minden részletének pontos betartása az, ami együtt a megbízhatóságot jelenti és akár az újabb közös munkát eredményezheti. A Frisomat megrendelõitõl sokszor halljuk ezeket az érveket. A többesszám több szempontból sem véletlen: számos megrendelõbõl lett ugyanis visszatérõ partner.

 

A Güntner csoport a hûtés- és klímatechnológia területén piacvezetõ, itthon a tatai telephelyükön nagyobb projektekhez gyártanak hõcserélõket, egyéb alkatrészeket és jelenleg a telephely átszervezése miatt merült fel az igény újabb csarnokok építésére. Végül minden út a Frisomathoz vezetett, mert nemcsak jó hírnevüket ismerték, de a tervezõ mérnök is õket ajánlotta. Így indult meg az egyeztetés, és az elsõ sikeres projektet további tervek, majd egy közös gyárlátogatás is követte, hogy a megrendelõ minden részletre kiterjedõen tájékozódhasson, és már a gyárban tudtak a gyártásütemezésrõl tárgyalni. Könnyûszerkezetes, mégis teherbíró szerkezetet kerestek, amit a Frisomatnál a hidegen hengerelt tûzihorganyzott csarnokszerkezetekkel meg is találtak.

A csarnokok 10 méter magasak: az egyik 16×138 méter alapterületû, oldalfalak nélküli tárolószín, a másik acélcsarnok pedig 15×41 méteres, hõszigetelés nélküli készterméktároló raktár. Technikailag a harmadikként megrendelt, csomagolóüzemnek készülõ Frisomat épület a legérdekesebb. Ugyan a tûzihorganyzott szerkezet igen könnyû, a technológia mégis lehetõvé teszi, hogy ebben a 1140 négyzetméter alapterületû és 10 méter magas hõszigetelt csarnokban 2 darab, a csarnok tartószerkezetére rögzített 5 tonnás daru is munkába álljon. Az elõregyártott, horganyzott acélépületeknél a minõségi alapanyaggal és a hegesztés nélküli, csavarozott összeszereléssel együtt érik el a hosszú élettartamot és az épületek alacsony karbantartási igényét. Gábriel János facility manager szavaival élve a technológia és a versenyképes ár nyerõ párost alkot a Frisomatnál. Mosolyogva tette hozzá, hogy ráadásul a zord téli körülmények és a „rengeteg csavar ellenére” is pontosan tudták tartani a határidõket. Természetesen versenyeztetik a beszállítókat a területfejlesztés során, de kis méretû csarnokoknál eddig nem találtak kategóriájában megfelelõbbet.

Egy megrendelõ – három csarnok

Az automatizált gyártási folyamatok és szigorú minõségellenõrzés garantálja a Frisomat acélcsarnokainál a magas minõséget és a hosszú élettartamot. A funkcióhoz igazított acélcsarnokok – akár GO, akár PRO csarnoktípusból válogatnak – messzemenõkig kiszolgálják az igényeket. Itt nemcsak az akár 60 m szélesség vagy a tetõtípus kiválasztástól van szó, hanem természetes fényrõl, arculathoz igazított külsõ burkolatokról, a modulelemekhez akár egyedileg gyártott látványos bejáratokról is, hogy csak néhányat említsünk meg a kiegészítõk széles tárházból. Ez az igazi testreszabás, a Frisomat acélcsarnokai így dinamikusan igazodnak a vállalkozások igényeihez. A magyar szerelõcsapat pedig Európa-szerte keresett nagyobb projektekre is, így a szakértelem és a rutin nagyban hozzájárul a gyors építéshez.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog