2018. február 05.

Egyszerűen kivitelezhető hőhídmentes épületburok

Egyszerűen kivitelezhető hőhídmentes épületburok

A Bovira Zrt. által gyártott Thermo-burok rendszerrel alacsony energiaigényű épületek, akár passzívházak is építhetők. A rendszer beton falazóelemekből és 20-35 cm vastag grafitos EPS hőszigetelő elemekből áll, melyekkel a teljes épület körülvehető, túlteljesítve a jelenlegi és a tervezett Európai Uniós előírásokat is. A Thermo-burok elemek kialakításának köszönhetően a kivitelezés egyszerűen, gyorsan, hőhídmentesen elvégezhető.

A teherhordó falszerkezet falazóelemeinél azért esett a választás a betonra, mert a beton kiváló hőtároló képességgel rendelkezik, csökkentve az épületben a külső hőmérséklet-ingadozások hatásait. A teljes szerkezetet körülvevő vastag, hőhídmentes szigetelés, illetve a beton hőtárolása miatt a Thermo-Burok épületeknek minimális az energiaszükséglete. A ház szellőzéséről és a páraszabályozásról központi szellőzőrendszer gondoskodik, amely az elhasznált, kivezetett levegő hőjével előmelegíti a bejövő kinti levegőt, ezáltal biztosított a ház folyamatos frisslevegő-ellátása minimális energiaveszteséggel. A rendszerrel akár 3 hét alatt elérhető a szerkezetkész állapot.

Egyszerűen kivitelezhető hőhídmentes épületburok

 

A rendszer hőszigetelő elemei:

  • B-block: 250-350 mm vastagságban kapható grafitos, formahabosított EPS homlokzati szigetelőelem. A falazóelem teherbírása 100 kPa, mérete 1200×600×250-350 mm.
  • B-panel: magas grafittartalmú, 20 cm vastag formahabosított EPS lábazati hőszigetelő elem. Az alaplemez teherbírása 200 kPa, mérete 1200×600×100 mm.
  • HB500: hőhídmegszakító blokk, a külső nyílászárók hőhídmentes beépítéséhez. A beépítendő blokkok száma függ az ajtó nagyságától, de minimum 2 darab szükséges.
  • BV500: hőhídmentes anker-dübel, feladata, hogy hőhídmentes, merev, mégis flexibilis kapcsolatot létesítsen az épület belső szerkezetei (fal, koszorú, födém) és a tető rögzítését szolgáló építőelem (például szelemen) között.
  • Premium TB: EPS homlokzati hőszigetelés EPS anyagból, formahabosítással. Kapható klasszikus, grafittartalmú, illetve vízszigetelő (lábazati) kivitelben. Nyomószilárdsága 70–200 kPa, vastagsága 8–50 cm, táblaméret: 1200×600×(80–500).

www.thermo-burok.hu

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog