2018. februr 05.

Egyszerûen kivitelezhetõ hõhídmentes épületburok

Egyszerûen kivitelezhetõ hõhídmentes épületburok

A Bovira Zrt. által gyártott Thermo-burok rendszerrel alacsony energiaigényû épületek, akár passzívházak is építhetõk. A rendszer beton falazóelemekbõl és 20-35 cm vastag grafitos EPS hõszigetelõ elemekbõl áll, melyekkel a teljes épület körülvehetõ, túlteljesítve a jelenlegi és a tervezett Európai Uniós elõírásokat is. A Thermo-burok elemek kialakításának köszönhetõen a kivitelezés egyszerûen, gyorsan, hõhídmentesen elvégezhetõ.

A teherhordó falszerkezet falazóelemeinél azért esett a választás a betonra, mert a beton kiváló hõtároló képességgel rendelkezik, csökkentve az épületben a külsõ hõmérséklet-ingadozások hatásait. A teljes szerkezetet körülvevõ vastag, hõhídmentes szigetelés, illetve a beton hõtárolása miatt a Thermo-Burok épületeknek minimális az energiaszükséglete. A ház szellõzésérõl és a páraszabályozásról központi szellõzõrendszer gondoskodik, amely az elhasznált, kivezetett levegõ hõjével elõmelegíti a bejövõ kinti levegõt, ezáltal biztosított a ház folyamatos frisslevegõ-ellátása minimális energiaveszteséggel. A rendszerrel akár 3 hét alatt elérhetõ a szerkezetkész állapot.

Egyszerûen kivitelezhetõ hõhídmentes épületburok

 

A rendszer hõszigetelõ elemei:

  • B-block: 250-350 mm vastagságban kapható grafitos, formahabosított EPS homlokzati szigetelõelem. A falazóelem teherbírása 100 kPa, mérete 1200×600×250-350 mm.
  • B-panel: magas grafittartalmú, 20 cm vastag formahabosított EPS lábazati hõszigetelõ elem. Az alaplemez teherbírása 200 kPa, mérete 1200×600×100 mm.
  • HB500: hõhídmegszakító blokk, a külsõ nyílászárók hõhídmentes beépítéséhez. A beépítendõ blokkok száma függ az ajtó nagyságától, de minimum 2 darab szükséges.
  • BV500: hõhídmentes anker-dübel, feladata, hogy hõhídmentes, merev, mégis flexibilis kapcsolatot létesítsen az épület belsõ szerkezetei (fal, koszorú, födém) és a tetõ rögzítését szolgáló építõelem (például szelemen) között.
  • Premium TB: EPS homlokzati hõszigetelés EPS anyagból, formahabosítással. Kapható klasszikus, grafittartalmú, illetve vízszigetelõ (lábazati) kivitelben. Nyomószilárdsága 70–200 kPa, vastagsága 8–50 cm, táblaméret: 1200×600×(80–500).

www.thermo-burok.hu

hrlevl-feliratkozs

épjog