2015. március 09.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

Energiamegtakarítás napfényirányítással

A Schlotterer Sonnenschutz Systeme GmbH idén is kiállít a Construmán. A kültéri, nem textil alapanyagú árnyékolástechnikai termékeket gyártó cég ezen a kiállításon a felmelegedés elleni védelmet a tükrözõdésmentes-séggel, a nappali fény elõnyös kihasználásával és a jó kilátással kombináló intelligens rendszerére, a RetroLux-Raffstore-ra helyezi a hangsúlyt.

A Schlotterer az A pavilonban található 206/D standon mutatja be a könnyen felszerelhetõ új, integrált fix és nyíló keretes rovarháló rendszereit. Nemrég egy másik premierre is sor került: a cég mostanában indította el magyar nyelvû honlapját, amelyen az árnyékolástechnikával kapcsolatos termékekrõl tájékozódhatnak a látogatók. A viszonteladók számára kialakított szakmai felületet már most intenzíven használják a partnerek.

 

Napfényirányítás

A kültéri árnyékolástechnika a leghatékonyabb módszer az épületek nyári felmelegedése ellen. A RetroLux napfényirányító zsalúzia a felmelegedés elleni védelmet, a nappali fény elõnyös kihasználását és a jó kilátást egyesíti.

A napfényirányító zsalúzia titka a lamella kettõs tagolásában és a speciális élkialakításban rejlik: a lamella külsõ részegysége közvetlenül az égboltra veri vissza a direkt napsugárzást, így a hõség egyáltalán nem jut el az ablaküvegig.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

A lamella belsõ részegysége pedig – visszaverõdés nélkül a lakóterek mennyezetén át – a belsõ terekbe vezeti a fényt. A RetroLux zsalúzia így jelentõs energia- és pénzmegtakarítást tesz lehetõvé a klimatizálás és világítás vonatkozásában. Ráadásul a padlóburkolatok és bútorok nincsenek kitéve a közvetlen napsugárzás hatásának. A teljes magasságban folyamatosan változó lamelladõlésszögnek köszönhetõen a kilátás mindig optimális és mentes a visszaverõdéstõl.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

 

Integrált fix és nyíló keretek rovarok ellen

A Schlotterer a Construmán mutatja be elõször könnyen felszerelhetõ integrált fix és nyíló keretes, 4Plus hálóval felszerelt rovarháló rendszereit. Az elõtétredõnyökhöz és Raff S kültéri zsalúziákhoz használható, és a helyszíni beszerelést jelentõsen megkönnyítõ integrált fix keret az ablak formájától és tokborításától függetlenül alkalmazható. A cég fejlesztõi a nyíló keretek esetében is kitaláltak egy olyan megoldást, aminek köszönhetõen azok könnyebben beszerelhetõk.

Energiamegtakarítás napfényirányítással

 

hírlevél-feliratkozás

épjog