2016. június 20.

Építem a házam…

Építem a házam…

Az Építem a házam címmel megjelent könyvsorozat első kötetében Bodnár György és Tóth Balázs építészek – és egyben a könyvsorozat szerzői –a házépítés előkészítési folyamatán vezetik végig az olvasókat.

A szóban forgó kötet olvasmányosan, ám mégis szakmai igénnyel nyújt fogódzót az építkezést megelőző legfontosabb témakörökben, legyen szó az építő számára legideálisabb telek kiválasztásáról, a munkálatokkal megbízott kivitelezőről, vagy éppen a felmerülő költségek és az energiatakarékosság szempontjainak megtervezéséről. A szerzők ígérete szerint a mintegy öt kötetesre tervezett Építem a házam könyvsorozatnak napjainkig három kötete jelent meg és úgy tűnik valamennyi kötet könnyűszerrel hozzáférhető a legtöbb hazai könyvesboltban, online könyváruházban és antikváriumban.

A második és harmadik kötetről dióhéjban...

Az Állnak a falak címmel a Cser kiadó gondozásában megjelent második kötettel Tóth Balázs, Bodnár György és Borzák B. Béla az építkezés kivitelezési fázisához kívántak hathatós segítséget nyújtani. Az építészek pontosan tudják: az építkezés különböző fázisaiban pontosan ez az a szakasz, amelynek során a legnagyobb téttel bíró döntések meghozatalára van szükség. A laikus építtetők többsége viszont meglehetősen minimális tapasztalattal rendelkezik, így számukra valóságos kuriózumnak számít a népszerű sorozat második kötete.

A szóban forgó – csaknem 450 oldalas kötet – az elsőhöz hasonlóan nemcsak olvasmányos formában íródott, de rengeteg fotó, táblázat és ábra is segíti a kivitelezés első szakaszának eredményes kivitelezését. Minden magánépítkezésbe vágó megismerheti nemcsak az alapozás rejtelmeit és a falazás mikéntjét, de információkat szerezhet az utóbbiakhoz szükséges alapanyagokról, valamint ezek összetételéről.

Az Építem a házam könyvsorozat Már csak a tető hiányzik című harmadik kötetét a szerzők szintén minden házépítés előtt álló családnak ajánlják. Az építkezés következő fázisaiban a szakemberekkel történő egyértelmű kommunikáláshoz ugyanis ugyancsak elengedhetetlen a megszerzett tudás. Hasznosan forgathatják a harmadik kötetet azok is, akik meglévő családi házuk felújítását tervezik és szeretnének többet megtudni a javításra vagy kiegészítésre szoruló szerkezeti elemekről. A Családok Otthonteremtési Kedvezményét igénybe vevő családosok a könyvből alapkérdésekre is választ kapnak: Mik a műanyag és a fa nyílászárók előnyei? Mi az árnyékolók funkciója és milyen árnyékolókat alkalmazhatunk? Milyen legyen a jó hőszigetelő képességgel rendelkező födémek és aljzatok szerkezete? Hogyan lehet "A" energiaosztályú (vagy még jobb) házunk?

Megannyi kérdés, amelyekre úgy tűnik – a népszerű sorozat első kötetéhez hasonlóan – a fenti kiadványokból is kielégítő válaszokat kaphatunk. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a könyvsorozatot szakemberek is sikerrel forgathatják ugyanis az építőiparban használt fogalmak tisztázásával nemcsak megkönnyíti a megrendelőkkel való kommunikációt, de segít abban is, hogy a szakemberek szintén átfogó képet kapjanak a házépítés egészéről. A könyvet forgatók egyöntetű véleménye szerint a sorozat elsődleges értéke abban rejlik, hogy végigkíséri az olvasót a családi ház építésének teljes folyamatán az első lépések megtételétől a ház befejezéséig.

Még több építőiparral, építkezéssel kapcsolatos könyvet találhat a regikonyvek.hu oldalon, a Műszaki kategóriában.

(X)

hírlevél-feliratkozás

épjog