autodesk

2023. április 06.

Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal

Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal

Minden építési területen számos kisebb monolit falat is kell építeni. Ennek kivitelezéséhez az egyik leggazdaságosabb és a legköltségkímélőbb módszer a gyorsan és könnyen összeállítható lemeztávtartós zsaluzat.

Az olasz Legnotre minőségi zsalurendszereket kínál fal- födém- és pillérzsaluzáshoz. Az Útalap Kft. ezekhez a rendszerekhez saját tervezésű fém kiegészítőket gyárt, melyek lehetővé teszik, illetve jelentősen megkönnyítik az építkezések során felmerülő egyedi kivitelezések megvalósítását. Ilyen kiegészítő az állítható saroklemez (50 cm magas, 5–25 cm között állatható szélesség), az állítható egyenes lemez (50 cm magas, 15–50 cm között állatható szélesség), valamint a belső sarok-horogprofil és sarok-lemeztávtartó.

Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal

 

Egyszerű és gyors összeállítás

A földre fektetett indítólemezekre – 12,5 cm szélességűre vágott falemezek, de háromrétegű zsalutáblákból is előállíthatók – helyezhetők el a lemeztávtartók, melyek a megfelelő furatoknál szegek/csavarok segítségével rögzíthetők. A lemeztávtartók távolsága a betonöntési magasságtól függ. Ezután következhet az első sor háromrétegű zsalutábla, illeve a második sor lemeztávtartó elhelyezése. Amennyiben a hosszúság igazítására van szükség, a fapanelek darabolása helyett jobb megoldást nyújtanak az állítható (egyenes vagy sarok) fémlemezek. A zsalutáblák kívánt magasságig történő felépítése után az utolsó sorban a rögzítőelemek és lemeztávtartók ékekkel rögzítendők. A zsaluzat függőbe állításához fakeret vagy a zsalutámaszok használhatók.

Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal
Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal Falzsaluzat beépített lemeztávtartókkal

 

Kétoldali falzsalu

A rendszer jó megoldást kínál monolit vasbeton falak, talpgerendák, alapok készítéséhez.

A falzsaluz-rendszer fő elemei:
• 27 mm-es zsalutábla,
• lemeztávtartó,
• U-profil.

A hosszúság igazításakor a zsalutábla darabolása helyett jobb megoldást nyújt az állítható egyenes lemez. Sarkok kialakításakor használható az állítható saroklemez, kifejezetten a sarkokhoz kialakított Y alakú távtartó, illetve a belső sarok profil.

 

A falzsaluzat összeállítsa

A földre fektetett indítólemezekre – melyek készíthetők 12,5 cm szélesre vágott zsalutáblából, de megfelelő a 10 cm-es zsaludeszka is – helyezhető el az első sor lemeztávtartó, a fal magasságának megfelelő kiosztásban. Ezután jöhet az első sor háromrétegű zsalutábla, illetve a második sor lemeztávtartó. U-profilok és ékek segítségével rögzíthetők a távtartók a zsalutáblához. A zsaluzat függőbe állításához ferde támaszok használhatók.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog