2016. május 30.

Felépült a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyára

Felépült a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyára

Megnyitotta első magyarországi gyárát Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno, amely a teljes kelet-közép-európai régió Swedsteel trapézlemez-, szendvicspanel- és egyéb könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott acél anyagú termék-ellátását biztosítja majd. A létesítmény a vállalat 27 millió eurós beruházásának első pillére, amit 2017-ben újabb gyáregység követ.

A 11,5 millió eurós beruházásként felépült gyárral a Swedsteel-Metecno 60 munkahelyet teremt az építőipari szektorban; e létszám a második gyáregység átadásával több mint 150 főre nő. A gyárat Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója, dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára és Markus Haiden, a Metecno Csoport regionális vezetője adták át.

Felépült a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyára

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, amit idén az első gyáregység átadása követett. A létesítmény a vállalat első olyan kelet-közép-európai egysége, amely a teljes termékportfólió előállításáért és a teljes régió termékellátásért felel. A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat vonultatnak fel, amelyek Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezető igazgatója szerint kiváló versenypozíciót biztosítanak: „A termékeink előállításához mi kizárólag prémium minőségű alapanyagokat használunk. Ezek beszerzési ára ugyan jóval magasabb, de a legmodernebb technológiák felhasználásával alacsonyan tudjuk tartani a gyártási költségeket, és így az árakat is. Éppen ezért a Swedsteel-Metecno termékek minőség tekintetében az egyik legjobb ár-érték arányt képviselik a piacon, amit tovább erősít a helyi gyártás miatti kedvező szállítási költség Magyarországon és a régióban."

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a kedvező befektetői környezet kialakítására annak érdekében, hogy – a hazai vállalatok fejlesztésével összhangban – minél több nemzetközi cég is megtelepedjen Magyarországon. Ennek fontos példája a Metecno Csoport első lépésben Biatorbágyon megvalósuló, most átadott beruházása. A Metecno Csoport a világ számos országában van jelen termelési létesítményekkel, illetve kereskedelmi képviseletekkel, többek között a magyar kormány Déli, illetve Keleti Nyitás programjai célterületének számító Dél-Amerikában, illetve Ázsiában is.

A vállalat nem csak a magyarországi piaccal kapcsolatban fogalmazott meg ambiciózus terveket. A hazai kereskedelmi központ mellett ugyanis 2016 júniusában 16 országban exportképviseleteket nyit – Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Szlovéniában, Boszniában, Szerbiában, Moldáviában, Macedóniában, Koszovóban, Albániában, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában, Azerbajdzsánban, Kazahsztánban. Ezzel a teljes kelet-közép-európai régiót, egészen a Kaszpi-tengeri térségig lefedő kereskedelmi hálózatot épít ki a vállalat, amelyben a magyar gyárnak kulcsszerepe van.

„Növekedési célokat fogalmaztunk meg a kelet-közép-európai térségben, amelyek megvalósítását nagymértékben segíti Magyarország kedvező földrajzi helyzete, a magasan képzett humántőke és a magyar piac stabilitása. A Metecno Csoport mintegy ötven éve a szendvicspanel gyártás globális piacvezető vállalata, és a magyar gyár fontos mérföldkő vállalatunk történetében. Ez ugyanis az első olyan egységünk a térségben, ahol a teljes termékportfóliónk előállítása zajlik. Ez továbbá az első létesítményünk, ahol a legkorszerűbb, automatizált gyártástechnológiát alkalmazzuk, így egyfajta mintaprojektként is szolgál jövőbeli beruházásainkhoz" – tette hozzá Markus Haiden, a Metecno Csoport regionális vezetője.

A vállalat 2017-ben újabb gyáregység megnyitását tervezi további 15,5 millió euróból, és a két gyárral a jövő év végéig több mint 150 új munkahelyet teremt a hazai építőipari szektorban.

Felépült a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyára

A Swedsteel-Metecno-ról

A Swedsteel-Metecno rendelkezik Kelet-Közép Európában a legfejlettebb, innovatív gyártási technológiával. Ennek tervezése és gyakorlati alkalmazása a vállalat tulajdonosainak és mérnökeinek több évtizedes magyarországi és nemzetközi építőipari, illetve acél könnyűszerkezetek terén szerzett tudásán, szakmai tapasztalatán alapul.

A Swedsteel-Metecno, a magyar és régiós piacon egyedülálló módon, a svédacél anyagú könnyűszerkezetes építkezés teljes termékskáláját és technológiáját kínálja – kiegészítő- és tartozék termékekkel együtt, magasszintű mérnöki támogatással.

A vállalat termékekkel kapcsolatos alapelvei – minőség, megbízhatóság és megfizethetőség – az alapanyag kiválasztásától, a gyártáson át, az értékesítésig érvényesülnek. A termékek előállításához használt svédacél (tekintve anyag- és cinkréteg vastagságot, illetve a bevonatot) a legmagasabb minőséget képviseli a piacon. Az alapanyag magas minősége, a fejlett gyártási technológia és a vállalat nyújtotta széles körű terméktámogatási csomag együttesen garantálják a megrendelők számára a tartósságot, a megbízhatóságot, és a kedvező bekerülési költséget.

A Swedsteel-Metecno Kft. a Metecno Csoport hazai és régiós üzletága. Több mint 50 éve a nemzetközi építőipari piac meghatározó szereplője és a világ elsőszámú szendvicspanel-gyártója, 15 országban üzemeltet gyártóegységeket, és 30 országot szolgál ki termékeivel, éves szinten 20 millió négyzetméter tető- és falburkolatot állít elő.

Felépült a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyára

hírlevél-feliratkozás

épjog