2016. október 10.

Hogyan újította fel saját házát az energiadizájn-professzor? Új lapszámunkból kiderül

Hogyan újította fel saját házát az energiadizájn-professzor? Új lapszámunkból kiderül

Az épületek belső tereinek kialakításának foglalkozik az Építési Megoldások szaklap nemrég megjelent tematikus száma, a Belsőépítészeti Megoldások.

A munkakörnyezet kialakítása és az adott térben folyó munka hatékonysága között kimutatható összefüggés van – derül ki abból a cikkből melyet Márfi József LEED-tanúsító szakember írt a lapba. A munkakörnyezettel kapcsolatos kérdéseket érint a Váci Corner Offices épületét (főként: impozáns előcsarnokát) bemutató írás is, valamint a természetes világítás megteremtésének lehetőségeivel foglalkozó szakcikk Filetóth Levente egyetemi oktató tollából.

Hogyan újította fel saját házát az energiadizájn-professzor? Új lapszámunkból kiderülTöbb írás foglalkozik a belső terek akusztikájának műszaki kérdéseivel is: bemutatjuk a Pannonhalmi Főapátság új (pontosabban: régi tornateremből átalakított) rendezvénytermét, de akusztikai burkolatokkal, válaszfalakkal, panelekkel is találkozhat az olvasó a kiadványban.

A lap bemutatja továbbá dr. Kistelegdi István energiadizájn-professzor saját otthonaként használt házat, különös tekintettel a belső terek kialakítására. Itt szolárkürtőről, termikusan aktivált vályogvakolatról, langyoskályhaként működő vasbeton lépcsőkarokról és hasonló finomságokról lehet olvasni.

A lap tartalomjegyzéke itt található >> 

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo