Deceuninck

 

2011. február 24.

Új és régi radiátorok tartós festéke

Új és régi radiátorok tartós festéke

A fényes, de nem magasfényű, hőálló, nem sárguló Supralux Astralin zománcfesték radiátorok, bojlerek vagy ezek – maximum 100 °C hőmérsékletnek kitett – csővezetékeinek festésére, illetve felújítására szolgál. Megfelelő alapozás után kitűnő megoldást nyújt bármilyen kül- és beltéri fa-, vas- és egyéb fémfelületek festésére is.

A Supralux Astralin radiátorfesték jól terülő, könnyen ecsetelhető termék, mely hengerléssel vagy szórással is felhordható az alapfelületekre. Kiválóan ellenáll a termikus sárgulásnak, 100 °C-ig tartósan hőálló, illetve vízálló. Az élek mentén is jól tapad és kiválóan takar, könnyűfémeken alapozás nélkül is alkalmazható. A radiátorfesték Supralux színezőpasztával, valamint Supralux Durol magasfényű zománcfestékekkel pasztellszínekre színezhető.

 

Új és régi radiátorok tartós festéke

 

A gyárilag alapozott radiátor-, fém- vagy fafelületeknek, illetve felújításra váró régi bevonatnak tisztának (rozsda-, olaj- és pormentesnek), valamint száraznak kell lennie. A festék szórással történő felhordáshoz 6-12 százalékban (például Supralux Szintetikus hígítóval) hígítandó. Az alacsony hőmérsékleten (+5 ºC alatt) történő alkalmazás és a túlságosan vastag réteg felhordása kerülendő, mert ilyenkor a száradási idő meghosszabbodik. Kültéren legalább 3 réteg felhordása szükséges, az egyes rétegek felhordása között legalább 36 óra száradási időt kell hagyni.

Korábban már festett radiátorok, fémfelületek felújító festésekor amennyiben hibátlan, a régi bevonatot csak csiszolni és hígítós ruhadarabbal zsírtalanítani kell. A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, majd foltokban korróziógátló vagy közbenső alapozással kell javítani, végül Supralux Astralin radiátorfestékkel átfesteni.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog