autodesk

2014. március 11.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock kompakt szennyvíztisztító berendezéssel elsősorban családi házak, de éttermek, szállodák, iskolák, menedékházak és egyéb közösségi helyek szennyvize is tisztítható. A rendszer alkalmazásával a megtisztított víz bevezethető a felszíni vizekbe vagy újra felhasználható öntözésre.

A Biorock-S sorozat erősen szennyezett háztartási szennyvíz tisztítására kifejlesztett termékcsalád. A biológiai tisztítás nem igényel áramot, a berendezésben nincs szivattyú, légfúvó elem, ezáltal mozgó alkatrész sem, ami meghibásodhatna. Ennek eredményeképpen a karbantartási és üzemeltetési költségek rendkívül alacsonyak és a berendezés megbízhatósága is maximális. A berendezés időtálló, könnyű HDPE tartályban található, és készre szerelve érkezik a telepítés helyszínére (24 órán belül üzemképessé tehető).

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock S olyan egyedülálló, biológiai, fixágyas rendszer, melyből az elfolyó tisztított víz teljesen szagmentes, és alkalmas önözésre vagy szürke vízként történő újrafelhasználásra. A magas tisztítási hatásfok lehetővé teszi a rendszer érzékeny területeken történő használatát is.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock technológiában kétlépcsős tisztítás megy végbe. Az első szakaszban történik a nyers szennyvíz előülepítése és előrothasztása, majd a szennyvíz egy szűrőn keresztül jut a Biorock technológiai terébe, ahol az aerob lebontási folyamat zajlik. (A kétlépcsős tisztítás miatt – jelentős költségeket megtakarítva – korábban megépült emésztőmedencék is átalakíthatók a berendezés fogadására.) A második ütemben a szennyvíz a biológiai medencébe folyik, ahol a rétegesen elhelyezett fix ágyon áramlik keresztül. A töltet speciális enzimmel van előkezelve, amelynek segítségével a szennyvízben lévő baktériumok rövid idő alatt elszaporodnak a tölteten és beindul a szerves anyag lebontása. A tisztítási eljárás anoxikus és aerob biológiai tisztítási folyamatokból jön létre.

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

A Biorock technológia nagy előnye a minimális karbantartási igény és a hosszabb nyugalmi időszakok utáni működtetés lehetősége – az időszakos terheléseket is kezelni képes rendszer jó megoldást nyújt nyaralókban, vidéki házakban, menedékházakban, kempingekben stb.

A Biorock beszerelhető már létező rendszerek kiegészítőjeként (meglévő előkezeléses rendszerhez), vagy komplett rendszerként (előkezelést beleértve).

Áram és mozgó alkatrészek nélkül működő házi szennyvíztisztító

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog