2013. május 13.

Baktériumölő és légtisztító burkolat

Baktériumölő és légtisztító burkolat

A Graboplast K+F csapata által kidolgozott szabadalmaztatott Tech Surface gyártástechnológia speciális nanokompozitok hozzáadásával készülő padlóburkolatok előállítását teszi lehetővé. A beépített titán-dioxid és ezüst nanorészecskéktől baktériumölővé, önfertőtlenítővé és légtisztító tulajdonságúvá válik a burkolat.

A fertőzésveszély visszaszorítására lehetőséget nyújtó, elsősorban kórházakban, iskolákban és más nagy forgalmú közösségi helyiségekben alkalmazható nanotechnológiás Grabo Silver Knight burkolat fertőtlenítő hatása kettős védelmi rendszerén alapul: az ezüstrészecskék elpusztítják a padló felületén lévő baktériumokat és egyéb szerves szennyeződéseket, a titán-dioxid részecskék pedig – környezetbarát módon – lebontják ezeket.

A természetes fertőtlenítő hatás vegyszer használata nélkül érvényesül: az ezüstrészecskék kapcsolatba lépnek a baktérium sejtfalával, bejutnak a sejtbe, hatástalanítják a különböző enzimeket, megbénítják a baktérium élettevékenységét, ezáltal pusztulásukat okozzák.

A második védelmi vonal a nano titán-dioxid, amely fény hatására aktiválódik: a természetes fényben, illetve a különféle fényforrásokban lévő UV-fény hatására a nano titán-dioxid fotokatalizátor gerjesztett állapotba jut, erős oxidációs közeget hoz létre, mely lebontja a szerves anyagokat. Ennek eredményeként a felületről eltûnnek a kórokozók és a különféle egyéb szerves szennyeződések. A folyamathoz mindössze fényre, oxigénre és a levegőben lévő páratartalomra van szükség.

Baktériumölő és légtisztító burkolat

 

A nanotechnológiás padlóburkolat nyújtotta előnyök:

  • rendkívül higiénikus környezetet teremt (a burkolat felületére kerülő baktériumok több mint 99 százaléka elpusztul);
  • alkalmazása hozzájárul a levegő tisztaságának javításához;
  • semmiféle addicionális felületkezelő szert nem igényel;
  • rendkívül jó vegyszerállóságának köszönhetően a burkolat egyszerûen tisztítható és fertőtleníthető az egészségügyben használatos vegyszerekkel és felületfertőtlenítő anyagokkal;
  • a tisztítás kevesebb tisztító- és fertőtlenítőszert igényel, ezáltal a környezetterhelés is csökken.

      Baktériumölő és légtisztító burkolat

 

A tekercses vinilpadló termékcsalád tagjai:

  • Silver Knight Diamond Tech – 2 mm vastag, kompakt szerkezetû, nagy kopásállóságú padló;
  • Silver Knight Acoustic 7 – 3,2 mm vastag, zárt habcellás hátoldalú, zajcsökkentő hatású, nagy kopásállóságú burkolóanyag;
  • Silver Knight Acoustic 9 – 3,4 mm vastag, megnövelt koptatórétegû akusztikus padló;
  • Silver Knight Fitness – 5 mm vastag, dupla habcellás hátoldalú, rugalmas sportpadló.

Az egyedülálló fertőtlenítő hatáson túl esztétikailag is kimagasló Grabo Silver Knight termékek gyártásánál egészségre és környezetre káros anyagokat nem alkalmaznak, a padlók rugalmasságát ftalátmentes lágyító biztosítja. A Grabo Silver Knight padlóburkolat elnyerte a DiBt/AgBB német, az SCS amerikai és a CSTB francia intézetek alacsony VOC- (illó szerves anyagok) kibocsátást igazoló tanúsításait, továbbá rendelkezik a LEED-tanúsításhoz pontokkal hozzájáruló Floorscore/CA01350 minősítéssel is.

A Grabo Silver Knight padlóburkolat hatékonyságát a győri Petz Aladár Oktató Kórházban végzett bakteriológiai mérések sorozata is igazolta. A Graboplast 2011 óta forgalmazza a terméket – több hazai és külföldi kórházban, egészségügyi létesítményben, öregek otthonában használják teljes megelégedéssel.

hírlevél-feliratkozás

épjog