cemix

2012. december 16.

Megoldás a még nem szabályozott fűtésekhez

Megoldás a még nem szabályozott fűtésekhez

Az éppen nem használt helyiségek hőmérsékletének 3-4 °C-kal csökkentése 10-20 százalékos fűtési költség megtakarítást eredményezhet. A fűtés vezérlésére alkalmas programozható szobatermosztátok telepítése azonban a lakás végigvésését kívánja – kivéve, ha rádiójelekkel kommunikáló fűtésszabályozó rendszerről van szó.

A szelepeket és a termosztátokat elektromos vezetékekkel összekötő hagyományos szobatermosztátok utólagos telepítését – az ezzel járó rengeteg munka és kellemetlenség, illetve költség miatt – sokan nem vállalják. Az ő számukra nyújt praktikus megoldást a központi vezérlőből és a hozzá vezeték nélkül kapcsolódó érzékelőkből, termosztátokból álló Danfoss Link. A vezeték nélküli intelligens fűtésszabályozó rendszer használatával az épület összes helyiségének hőmérséklete egy központi helyről szabályozható. A rendszer beállítása gyerekjáték, a könnyű kezelhetőségről az átlátható és egyszerűen használható érintőképernyő gondoskodik. A központosított fűtésvezérléssel jelentős energiamegtakarítás érhető el, elég, ha csak az éjszakai hőmérséklet-csökkentés vagy a vakáció alatt használható „távollét” funkcióval elérhető, minden helyiségre szóló fűtéskorlátozhatóságra gondolunk.

 

Hogyan működik a Danfoss Link?

Az intelligens központi vezérlés rádiójelekkel kommunikál az egyes szobákban elhelyezett érzékelő relékkel. Ezek a relék irányítják a helyiség fűtési köreit úgy, hogy az abban található radiátorszelepeket vagy a helyiséghez tartozó osztó-gyűjtő szelepeket nyitják vagy szivattyúkat indítanak. Nincs szükség tehát a központi egység és a helyiségek közötti elektromos vezeték hálózat kiépítésére.

Megoldás a még nem szabályozott fűtésekhez

 

Komfort egy érintésre

Az érintőképernyős központi vezérlés könnyen programozható, így gyorsan és kényelmesen beállítható a szobák napi és heti fűtési rendjét. Menürendszere átlátható és egyértelmű. Ha a központi vezérlés programját egyes szobákban szeretnénk felülbírálni, a Danfoss Link speciális termosztátjaival erre is lehetőség van.

Megoldás a még nem szabályozott fűtésekhez

hírlevél-feliratkozás

épjog