Deceuninck

 

2013. június 03.

Rendkívül helytakarékos padlóösszefolyók

Rendkívül helytakarékos padlóösszefolyók

Az új termékcsalád a régebbi típusokhoz képest kisebb méretekben készül, így elemei könnyebben elhelyezhetőek lakóépületek födémeiben. Kisebb rácsátmérőjüknek köszönhetően kevésbé feltűnőek a burkolatokban. Ugyanakkor szerkezeti felépítésben megegyeznek a nagyobb típusokkal.

A svéd Purus cég Skandinávia vezető gyártója a vizeshelyiségekben használt termékek körében. Gyártmányai a vízellátás és -elvezetés csaknem minden területét lefedik. A főbb termékcsoportok:

  • padlóösszefolyók;
  • rozsdamentes szaniterek (beleértve a mozgáskorlátozottak számára készülő és vandálbiztos típusokat);
  • fittingek;
  • épületgépészeti csövek (rézből);
  • rozsdamentes bútorok, berendezési tárgyak, kiegészítők (vandálbiztos kivitelben is).

A Mini sorozat a régebbi típusokhoz képest kisebb méretekben készül, ennek köszönhetően elemei könnyebben elhelyezhetőek lakóépületek födémeiben – zuhanytálcákban, lakások fürdőszobáiban, általában a mérsékelt igénybevételű területeken. Az összefolyók kisebb rácsátmérőjüknek (130 mm) köszönhetően kevésbé feltűnőek a burkolatokban. Szerkezeti felépítésben megegyeznek a nagyobb típusokkal.

A Purus – fejlesztési elveinek megfelelően – e termékekhez is sokféle kiegészítőt ajánl. Talán legfontosabb a 150 mm-es típusoknál már korábban megismert Nood bűzzár, amelynek jellegzetessége a kettős – száraz-nedves – működés. A két részből álló, rugós működésű szerkezet akkor is megakadályozza a csatornaszag beáramlását, ha kiszárad a vízzár, emellett, bizonyos határig, a visszatorlódást is meggátolja.

Rendkívül helytakarékos padlóösszefolyók

A Mini sorozat különlegessége a MiniMax 50, amely a piac egyik legkisebb, mindössze 70 mm teljes magasságú padlóösszefolyója. Különleges bűzzára szintén száraz-nedves felépítésű. Az egyedi kialakítás miatt a MiniMax külön típusengedély (ETA) alapján forgalmazható, illetve látható el CE jelöléssel. A kis szerkezeti magasságnak köszönhetően a legtöbb aljzatban elhelyezhető, így bekötése során a födémek áttörése gyakran elkerülhető. A Mini sorozat további, esztétikus kiegészítői a különböző „design” rácsok, amelyek műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülhetnek.

Rendkívül helytakarékos padlóösszefolyók

A Purus-összefolyókat a skandináv és Benelux országok nyomán hazánkban is elsősorban a hézagmentes PVC-burkolatokkal ellátott vizeshelyiségekben építik be, mivel szorítógyűrűs kialakításuknak köszönhetően egyszerűen és gyorsan, hegesztés nélkül készíthető velük vízzáró felület.

Kevésbé ismeretes, hogy a Mini sorozathoz a Purus olyan kiegészítőket is ajánl, amelyek lehetővé teszik a beépítést kerámia- vagy akár műgyanta padlók esetén. A kerámiapadlók alatt elhelyezett kent vagy hagyományos szigetelés bevezethető az összefolyóba, amely a tartozékokkal magasítható, bővíthető.

Az összefolyók beépítése száraz aljzatokba (OSB, forgácslap) is egyszerűen megoldható a gyártó szerelőlapja segítségével.

hírlevél-feliratkozás

épjog