2012. július 30.

Világújdonság: önfertőtlenítő egészségügyi burkolat

Világújdonság: önfertőtlenítő egészségügyi burkolat

A győri központú Graboplast saját kutatási eredménye a szabadalmaztatott TechSurface technológia, amely lehetőséget nyújt baktériumölő nanokompozitok alkalmazására a padlóburkolatok gyártása során. Az így készülő a Grabo Silver Knight rugalmas padlóburkolat egyedülálló önfertőtlenítő felülettel rendelkezik.

Az egészségügyi létesítményekben és egyéb nagy forgalmú helyeken megjelenő szuperbaktériumok (MRSA, E-coli, ESBL, VRE stb.) elleni harc hatékony fegyvere az önfertőtlenítő felületű Grabo Silver Knight rugalmas padlóburkolat. Ez a különleges tulajdonság a termékbe épített nanoezüst és nanotitán-dioxid részecskék alkotta kettős védelmi rendszernek köszönhető. Az első védelmi vonal, azaz a nanoezüst alkalmazásával a baktériumok elpusztulnak, a második védelmi vonal, a nanotitán-dioxid pedig fény hatására ártalmatlan összetevőkre bontja az elhalt kórokozókat és egyéb szerves szennyeződéseket. A folyamathoz mindössze nappali fényre, oxigénre és a levegőben lévő párára van szükség.

Világújdonság: önfertőtlenítő egészségügyi burkolat

Az öntisztuló felület előnyei:
• könnyebb tisztíthatóság;
• kevesebb fertőtlenítő- és tisztítószerigény;
• a környezeti egyensúly fokozása;
• a legmagasabb fokú tisztaság a termék környezetében.

A Grabo Silver Knight speciális padló szuperbaktériumok elleni hatékonyságát független laboratóriumi vizsgálatok és a győri Petz Aladár Kórházban végzett bakteriológiai mérések sorozata bizonyítja.

 

Ízületeket és porcokat kímélő sportpadlók

A beltéri sportpadlók fejlesztéseinek iránya napjainkban egyértelműen a sportolók egészségének védelmére irányul. Mégpedig a hosszú távú védelemre, vagyis arra, hogy többéves, évtizedes sportolás se idézzen elő káros elváltozásokat a sportolók vázrendszerében. A korszerű burkolatok, burkolati rendszerek a sérülések előfordulásának, illetve a sérülések súlyosságának csökkentése mellett azonos esélyt, egyenletes játékteret nyújtanak, elősegítve a színvonalas sportteljesítményt.

Világújdonság: önfertőtlenítő egészségügyi burkolat

A Graboplast magas műszaki színvonalú, beltéri, műanyag és parketta sportpadlói és sportburkolatrendszerei kielégítik az EN 14904 európai sportpadlószabvány valamennyi követelményét (csúszósurlódás, függőleges deformáció, erőleépülés, labdavisszapattanás, fényesség, kopásállóság, gördülő teherellenállás), számos addicionális előnyt nyújtva használóik számára:
• kímélik az ízületeket és porcokat;
• a sportburkolat minden pontján azonos védelmi és sportteljesítmény érhető el, felnőttek és gyermekek számára egyaránt;
• labdasportokhoz, iskolai testnevelés céljára, multifunkciós sportcsarnokok burkolataként is alkalmazhatók.

 

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo