2014. október 17.

Kő utánzatú burkolatok kül- és beltérre

Kő utánzatú burkolatok kül- és beltérre

A Stegu kő utánzatú kültéri burkolatai természetes anyagokból, cement és terméskő felhasználásával készülnek. A burkolólapok felidézik a természetben lévő kövek alakját, színét és formáját. Alkalmasak kerítések burkolására, lábazatok, kandallók díszítésére, egyedi stílusú lakások és üzlethelyiségek kialakítására.

A kültéri burkolólapok természetes kőzúzalék, beton, valamint kitűnő minőségű, az európai szabványoknak megfelelő színezékek és adalékanyagok felhasználásával készülnek. A viszonylag könnyű elemek elasztikus és diszperziós ragasztóval rögzíthetők betonra, téglára, gázbetonra, Ytongra.

Kő utánzatú burkolat kül- és beltérre

A beltéri Stegu burkolatok alapanyaga gipsz, aminek előnye a kisebb súly mellett a könnyű és gyors megmunkálhatóság. A homlokzatburkoló kövek felrakása – a gyártó útmutatása szerint – rendkívül gyorsan és egyszerűen végezhető. A gipszalapú beltéri burkolatok kizárólag nedvességtől védett helyen alkalmazhatók.

Kő utánzatú burkolat kül- és beltérre

A lapok emulziós festékkel festhetők, illetve különböző, mechanikai megmunkálásra alkalmas – akár fűrésszel is – szabhatók méretre. A kőburkolat vághatósága és alakíthatósága miatt a munkálatok után megmaradó hulladékanyag minimális. A gipszalapú elemek megfelelő (minőségi) ragasztóval rögzíthetők betonra, téglára, gázbetonra gipszkartonra.

Kő utánzatú burkolat kül- és beltérre

A gyártó mind a kül-, mind a beltéri burkolatokhoz kínál sarokelemeket is, így az élek kialakítása vágások nélkül megoldható.

hírlevél-feliratkozás

épjog