Peri02

2018. szeptember 14.

Komplex munkavédelmi és munkaegészségügyi fejlesztés veszi kezdetét

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) munkabiztonsági és munkaegészségügyi komplex fejlesztési programot indított munkavállalói partnerszervezetek bevonásával. A „J”-„M” betűjelű ágazatokat is érintő projektben megvalósuló fejlesztések 2019. május 31-ig készülnek el. Ezen ágazatokon belül található az építészmérnöki tevékenység, a műszaki vizsgálat és elemzés is.

A munkabiztonsági és munkaegészségügyi fejlesztési program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) valósul meg konzorciumi formában.

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) közös projektjének célja, a munkahelyek fizikai és mentális szempontból biztonságosabbá tétele, a munkavállalók és munkaadók részére történő munkavédelmi témájú képzés és segítségnyújtás más országok és egyes ágazatok, kutatások példái alapján, a munkahelyi légkör, a termelékenység, a hatékonyság javítása, illetve az egészségügyi és társadalombiztosítási költségek csökkentése.

Ezen célok megvalósítását, olyan feladatok elvégzésével kívánják támogatni, mint:

  • ágazatspecifikus kutatás,
  • munkavédelmi képviselők ágazatspecifikus tananyagfejlesztése és képzése,
  • online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök és tájékoztató kiadványok készítése,
  • országos médiakampány megvalósítása,
  • tájékoztató rendezvények szervezése,
  • honlapkészítés, ahol díjmentesen elérhetők lesznek a projekt során létrejött tartalmak, online munkavédelmi eszközök.

A projekt sajtónyilvános nyitóeseményét 2018. augusztus 8-án tartották, melyen beszédet tartott a konzorcium vezető, OKISZ ügyvezető elnöke, dr. Vadász György. Az alábbi rövid videós összeállításban további részleteket tudhatnak meg a projektről és az ágazati fejlesztésekről:

 

Komplex munkavédelmi és munkaegészségügyi fejlesztés veszi kezdetét

hírlevél-feliratkozás

épjog