2014. április 21.

Környezetbarát, szilárdtüzelésű automata kazán

Környezetbarát, szilárdtüzelésű automata kazán

Az Eko-Karbon kazánok hatékony és környezetbarát fűtőegységek, melyekben az égési folyamat szabályozottan, füst képződése nélkül zajlik. A használati meleg víz előállítására is alkalmas készülékek családi házak, üzletek, üzemek, gazdasági épületek, mezőgazdasági egységek, garázsok stb. fűtésére szolgálnak.

Az automata Eko-Karbon kazánok elsősorban feketeszén, barnaszén, DIN+ minősítésű pellett, valamint gyümölcsmagvak elégetésére alkalmasak. A kazánokban alkalmazható tüzelőanyagok szemcsemérete 5–25 mm, a széné 5–30 mm lehet. Lehetőség van akár 20 cm átmérőjű és 50 cm hosszú fahasáb, valamint háztartási papírhulladék elégetésére is.

A kazánokban az égési folyamat öntöttvas rózsában zajlik, melyben pont annyi tüzelőanyag ég, amennyire szükség van a vezérlőegységen vagy a szobatermosztáton beállított hőmérséklet elérésére. A tüzelőanyag légmentesen lezárt tárolóból csiga segítségével jut a tűztérbe. Az égéshez szükséges levegőt átfújóventilátor szállítja a tűztérben elhelyezett beszívórendszerbe. A keletkező gáz és füst elégetése az égéstérben elhelyezett öntöttvas tőke körül zajlik, ezzel növelve a kazán hatásfokát és környezetbarát üzemeltetését.

Környezetbarát, szilárdtüzelésű automata kazán

Az égési folyamat visszaégésének megakadályozása érdekében az adagolórendszer jeladóval van ellátva, amely folyamatosan ellenőrzi az öntöttvas csigában lévő tüzelőanyag hőmérsékletét. Ha a jeladó azt érzékeli, hogy az adagolócsőben a hőmérséklet meghaladja a 65 ºC-ot, akkor leállítja a kazán működését és a befújóventilátort, ezáltal nem jut oxigén az égéstérbe, majd a felmelegedett tüzelőanyagot kitolja az adagolóból, miközben figyelmeztetés jelenik meg a vezérlő képernyőjén.

Az Eko-Karbon kazánok egyszeri feltöltéssel 3–7 napig üzemelnek, és – a felhasznált tüzelőanyagtól függően – csak 8–10 nap után szorulnak a hamu eltávolítására.

Környezetbarát, szilárdtüzelésű automata kazán

 

Programozható égetés

A HU-42 vezérlőegység lehetővé teszi az égés folyamatának programozását a működési és időjárási körülmények, valamint a felhasznált tüzelőanyagok függvényében. A vezérlőegységhez szobatermosztát csatlakoztatható, amivel – a termosztáton beállított hőmérséklet alapján – automatikusan vezérelhető rendszer. A vezérlő alkalmas használati meleg víz, padlófűtés, központi fűtés, cirkulációs szivattyúk, keverőszelepek, a ventilátor, valamint a tüzelőanyag adagolórendszerének vezérlésére is.

A zárt és nyitott rendszerű, vizes központi fűtéses rendszerben történő használatra egyaránt alkalmas kazánok a kazántest jobb vagy bal oldalán elhelyezett tüzelőanyag tárolóval készülhetnek.

 

Az automata Eko-Karbon kazánok előnyei:

 • olcsó energiaforrás;
 • környezetbarát;
 • mikroprocesszor által vezérelt égési folyamat;
 • automatizált működés;
 • egyszerű, gyors kiszolgálás és kezelhetőség;
 • egyszeri feltöltéssel akár 3–7 napig üzemelnek;
 • folyamatos teljesítményszabályozás;
 • magas, akár 90 százalékos hatásfok;
 • többféle tüzelőanyag felhasználásának lehetősége;
 • kis helyigény;
 • egyszerű letisztult forma;
 • hosszú élettartam.

Környezetbarát, szilárdtüzelésű automata kazán

hírlevél-feliratkozás

épjog