2018. október 27.

Megalakult a Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége (Famasz)

Megalakult a Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége (Famasz)

A klasszikus szakmai szervezetektől eltérően nem gyártók alapították a szövetséget, hanem az őket kiszolgáló beszállítók. Minden alapvető szakterület képviselteti magát a Famaszban: szerszám részről a Leitz Hungária Szerszám Kft., gép és technológiai területről a Woodissimo Kft., felületkezelő rendszerek oldaláról a Remmers Ungarn Kft., a faanyag szakterületéről pedig a Holz Schiller GmbH. vállalt szerepet a szakmai munkában. A szakmai alapító tagok mellet egy nemzetközi kommunikációs ügynökség, a Nine Company munkájára is számít a menedzsment.

„Ha kitekintünk Európába, láthatjuk, hogy a magas minőségű házakba szinte kizárólag fa, vagy fa-alu szerkezetű ablakokat építenek be. Ez nem csupán szerkezeti, hanem minőségbeli és presztízskérdés is” – ismerteti a szervezet alapelveit a robinwood.hu honlap cikke

„Ezért az összefogás elsődleges célja, hogy a fa és fa-alu szerkezetű ablakokat, pontosabban a hazai gyártóktól kikerülő termékeket közelebb vigyük a végfelhasználókhoz és az építészekhez” – mondja Kala Tibor, a frissen alakult szövetség elnöke, majd hozzáteszi: az első komolyabb nyilvános megjelenésüket valószínűleg a jövő évi Construmára fogják időzíteni.

„Meg vagyunk győződve arról, hogy a hazai gyártói kapacitás és technológiai háttér európai mércével mérve is kiváló” – teszi hozzá az elnök. – „A Magyarországon készült ablakok minősége a jelenleginél sokkal magasabb szintre predesztinálja a szektorban tevékenykedő vállalkozásokat, mint ahol most vannak. Azt gondoljuk, hogy piaci megítélésük javítása, a sikeresebb értékesítői és marketingmunka nemcsak a gyártók, hanem a hazai építészet és végfelhasználók együttes érdeke is. Magyarán az elsődleges feladatunk az lesz, hogy a hazai gyártású faablak a méltó helyére kerüljön a piacon.”

A szövetségbe elsősorban fa és fa-alu ablak gyártó vállalkozásokat várnak. Emellett az őket kiszolgáló beszállítók, gép-és szerszámkereskedők, szakképzés szereplői is csatlakozhatnak. A kommunikációjukkal pedig az építészeket és építtetőket egyaránt meg akarják célozni, hiszen ezen a területen közösen hoznak döntést. „Nekünk azt kell elérni, hogy ők is azt gondolják: az ablak az fa” – hangsúlyozza az elnök.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog