2022. június 13.

Mi minden jöhet jól egy építkezéshez?

Mi minden jöhet jól egy építkezéshez?

Amikor az ember építkezésre adja a fejét, komoly felfordulással, és hosszú távú elköteleződéssel kell számolnia. Legyen szó új házról vagy felújításról, nem lehet megúszni a precíz munkát, szakemberek bevonását. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, melyek az építkezés alapjai, illetve milyen kevésbé egyértelmű eszközökre, kiegészítőkre lehet szükség.

 

Egy építkezés folyamata sokrétű. Léteznek alapvető dolgok, amelyekkel mindenkinek érdemes kalkulálni. Idetartozik
● a terep felmérése,
● a költségvetés elkészítése,
● az előkészületek elvégzése.

Elsőre nem is gondolnánk, hogy az építkezés során milyen jó hasznát vesszük néhány digitális eszköznek.

 

1. Digitális távolságmérő

A digitális, lézeres távolságmérők a legelterjedtebb mérőműszerek közé tartoznak. Szinte milliméter pontossággal mérhetünk vele az épületen belül és kívül egyaránt. Jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti a munkát. A készülékkel pedig könnyen és gyorsan lehet dolgozni. Arra viszont figyelni kell, hogy a lézerfénnyel ne veszélyeztessünk másokat, az ugyanis káros lehet a látásra.

 

2. Powerbank

A powerbankek talán kissé kakukktojásnak tűnnnek ebben az összeállításban, de nem azok. Egy jó külső akkumulátor ugyanis sok kellemetlenségtől megóvhat minket. Gondoljunk csak bele: építkezés, felújítás közben nem feltétlen tudjuk hol tölteni a telefonunkat. Márpedig a folyamatok ellenőrzése közben nagy szükségünk van egy feltöltött telefonra. A sok használattól pedig előbb-utóbb lemerül az okostelefon. Szerencsére ilyenkor sem kell kétségbeesni, ha van nálunk egy powerbank. Ezek az eszközök pedig nemcsak a telefonunkat, hanem akár a hordozható hangszórókat, a tableteket is képesek feltölteni.

Mi minden jöhet jól egy építkezéshez?3. Lézeres szintező

Ez a hasznos találmány egy építőiparban, lakberendezésben egyaránt használt mérőeszköz, ami sokkal egyszerűbbé teszi a munkát. Az optimális használathoz érdemes állvánnyal együtt használni. Léteznek beltéri és kültéri, illetve mindkettőre alkalmas kialakítású modellek. Többféle speciális termék is kapható, amelyek mind egy-egy adott igény kielégítésére lettek tervezve. Idetartoznak
● az optikai szintezőműszerek,
● a forgólézer,
● a magaspontosságú forgólézer,
● a csőlézer,
● a vonallézerek, illetve
● a pontlézer is.

A lézeres szintező tehát nagy segítséget nyújt lényegében minden olyan területen, ahol fontos a precizitás.

 

+1 Tervek

És jöjjön a végére egy kakukktojás, amely ugyan nem digitális eszköz, mégis nagy hasznát vesszük, ha egy egy szemle során mindig nálunk van. Ez pedig nem más, mint a tervek.

A tervek azért legyenek mindig nálunk, hogy tudjuk, minden úgy halad-e, ahogyan azt előzőleg szerettük volna. A faanyagokat, a gipszkartont, a bontáshoz szükséges kellékeket, szakembereket ugyanis csak akkor érdemes bevonni és alkalmazni, ha a végén egyről a kettőre jutunk.

 

Digitális kiegészítők vásárlása

A felsorolt dolgokon kívül még számos digitális eszköz válhat hasznunkra építkezés közben. Az okostelefon például leeshet, ütést kaphat, ezért érdemes olyan telefontokot, vagy kijelzővédő fóliát választani, ami hasonló körülmények között is védelmet nyújt. Egy bluetooth hangszóró is feldobhatja az unalmas munkaórákat.

Mi minden jöhet jól egy építkezéshez?

Bármilyen eszközt is szeretnénk megvásárolni az internetről, elengedhetetlen a megbízhatóság. Az ETUO hazánk egyik vezető okostelefon kiegészítőket áruló online szakáruháza, ahol ellenőrzött termékek, garanciával, jó ár-érték arányban vásárolhatók. Legyen szó powerbankről, vagy más digitális kiegészítőkről. Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot online ügyfélszolgálatunkkal, és szívesen segítünk!

Képek forrása: Etuo.hu, Pixabay

(X)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog