cemix

2021. október 26.

Akár az építkezés helyszínén ki lehet keverni a díszítővakolat színét

Akár az építkezés helyszínén ki lehet keverni a díszítővakolat színét

Új homlokzati és lábazati díszítővakolatot dobott piacra nyár elején a Cemix. A Decorol névre keresztelt termék figyelemre méltó tulajdonsága, hogy helyszíni keveréssel tetszőleges színárnyalat állítható elő belelő úgy, hogy a végeredmény gyári minőséget képvisel.

A veszprémi építőanyag-gyártó az épületek lábazati zónáját érő fokozott terhelés (például talajból érkező nedvesség, felverődő esővíz és egyéb mechanikai behatások) ellen különleges hőszigetelő rétegrendet, a felület esztétikus lezárásához pedig többek között egy speciális díszítővakolatot kínál. Ez utóbbi szerepét eddig a sokak által ismert Colorol töltötte be. Az összesen 30 színárnyalatban árult termék helyét vette át nyár elején a Cemix új fejlesztése, a Decorol. Elődjéhez hasonlóan ez is hatékonyan ellenáll a lábazatot érő környezeti hatásoknak, ami elsősorban az összetételét alkotó minőségi német alapanyagoknak köszönhető.

A Decorol titka a színes szemcsékben keresendő. Az ezekből kialakítható strukturált bevonat szó szerint védőpajzsot képez a lábazati zónában. A innovatív termék azonban nem csak itt vethető be: homlokzati díszítővakolatként vagy belső terekben dizájn falbetétként is alkalmazható.

A Cemix új terméke egyvalamiben biztosan messze felülmúlja a Colorolt: az általa elérhető színválasztékban. Az előbbi 30 színárnyalatához képest az Decorol 60 színben rendelhető a veszprémi építőanyag-gyártótól. Még nagyobb mozgásteret enged az értékesítési pontokon vagy az építési helyszínen történő keverés. Ebben az esetben ugyanis gyakorlatilag végtelen a lehetőség a színvariációk tekintetében, ezeknek tényleg csak a képzelet, a kísérletezőkedv vagy a türelem szabhat határt.

 

Nagyobb tervezési szabadságot adó díszítővakolat

 

A keveréshez 14 alapszínű granulátum áll rendelkezésre, amelyek bármilyen arányban vegyíthetők, így segítségükkel tetszőleges, egyedi árnyalatok is előállíthatók. A műveletkor egy szabályt kell csak betartani: egy csomag kötőanyaghoz 5 csomag színes granulátumot kell keverni. A bezacskózott kötőanyag és a különböző színű „kavicsok” a kereskedésekben külön-külön is megvásárolhatók. A színkeverés a termék műszaki adatlapján feltüntetett módon történik. Figyelemreméltó, hogy a precíz kiszerelésnek és technológiának köszönhetően a helyszíni keveréssel is gyári termékminőség érhető el.

A Decorol elsősorban a szakmai felhasználók részére készült. Felhordása megfelelő tapasztalattal bíró szakembert kíván, továbbá ezen anyag alkalmazása esetén kiemelten fontos szerepet kap a fogadófelület megfelelő minőségű kialakítása, előkészítése, vagyis a síkpontosság, a szennyeződésmentesség és a megfelelő felületi alapozás.

További információk a Cemix honlapján olvashatók >>

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog